Eén grote (voetbal)familie op 70-jarig bestaan vv SNS

augustus 12, 2016 0 jubileum

Zaterdag 25 juni jl. vond bij vv SNS te Stad aan het Haringvliet de jubileum dag plaats. Deze dag werd georganiseerd ter ere van het 70-jarig bestaan van de plaatselijke voetbalvereniging. Na 1,5 jaar voorwerk van de jubileumcommissie moesten alle puzzelstukjes perfect in elkaar vallen. En dat gebeurde.

Vanaf kwart voor 9 ’s ochtends liep Sportpark d’n Berg al vol met alle kinderen uit Stad aan’ t Haringvliet in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar. Selectiespelers hadden 10 spelletjes op het hoofdveld uitgezet, waarbij elke kabouter en F speler zijn/haar voetbaldiploma mee kon verdienen. Na een uur hard werken, dribbelen, mikken en scoren kreeg elke deelnemer een voetbalschoenentasje met vv SNS erop( iets wat elke voetballende deelnemer van SNS deze dag kreeg ).

Vlak daarna was het de beurt aan de E en C spelers en de meiden van SNS/Flakkee om onder leiding van Gerard de Nooijer en zijn 3 assistenten via verschillende onderdelen hun skills te tonen. Dit stemde bij de ex-prof tot grote tevredenheid. Verschillende talenten werden gespot en er was ruim 1,5 uur lang voetbalplezier te zien. Ook deze spelers en speelsters verdienden zo hun tasje en een voetbaldiploma gesigneerd door de gebroeders de Nooijer.

In de tussentijd zaten diverse kinderen al op de stoel bij de schminkers en een aantal hadden ook al een schitterende glittertattoo laten zetten bij het tafeltje van de Vlindervriendjes. Ook het springkussen dat kosteloos was neergezet door springkussenverhuur Flakkee werd full time gebruikt door de aanwezige jeugd. Er leek wel geen einde aan alle energie te komen.

Als laatste jeugdonderdeel verschenen freestyle voetballer Guido van Moorselaar en zijn assistente Jasmijn Janssen op het veld om in een clinic van 30 minuten de jeugd wat trucjes te leren. Ook gaf hij aan het einde nog een show van 8 minuten weg, waarin hij liet zien dat hij duidelijk de baas is over de bal. Een mooie stimulans voor de jeugd om dagelijks de bal te pakken en te gaan oefenen.

Het middagprogramma werd afgetrapt door de 50+ leden ( met onder andere het oudste lid van vv SNS, Adrie Braber ) en de 35+ leden. Zij speelden in 2×25 minuten tegen een meidenteam dat zichzelf Paarse Pracht noemde en tegen buurvereniging Flakkee. Het werd helemaal speciaal toen de kleinzonen van Adrie Braber, Nick en Jordi, het laatste gedeelte van de wedstrijd nog met opa mee mochten voetballen. Na deze wedstrijden maakten de oudere mannen plaats voor SNS 2 dat een wedstrijd mocht spelen tegen diverse oud selectie spelers. Een behoorlijk sterk team, dat veel respect verdiende door het spel wat zij op de mat wisten te leggen. In een sportief en kansrijk duel bleek uiteindelijk geen van de ploegen het sterkst: 2-2.

Intussen werden diverse oud-trainers en oud-voorzitters ook gespot. Zij werden door de jubileumcommissie nog eens extra in het zonnetje gezet. Uit handen van commissieleden Arie de Bruijn en Eric Godrie kregen zij nog een klein aandenken aan deze dag.

Het voetballend slotstuk van de middag kwam op naam van SNS 1. Zij speelden in een wedstrijd over 2×40 minuten tegen de Flakkeese Selectie. Alleen kersverse papa Dennie van Druningen ( ex-SNS ) en Joeri Melissant ontbraken, waardoor de mannen van Peter van Poortvliet hun borst nat konden maken. Terwijl de selectie in de beginfase kans op kans miste, vermaakte de jeugd zich nog steeds prima op het springkussen, maar ook met de ballonartiest die zich inmiddels had gemeld op het Stadse terrein. Langs de kant werden ook nog de laatste vakken verkocht voor het Koeschijtspel, wat gelijk na de wedstrijd van SNS 1 zou starten. Het publiek vermaakte zich, onder het heerlijke zonnetje, prima met de wedstrijd. Beide ploegen streden fel voor elke meter en nog voor de rust kreeg SNS ook een levensgrote kans, helaas was deze niet aan Brent Melaard besteed.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk iets voor 17:00 uur in een 1-3 overwinning voor de Flakkeese Selectie met doelpunten van onder andere Brent Melaard ( SNS ) en Gerben Prins ( Flakkeese Selectie ).

En voordat iedereen het goed in de gaten had, dartelde er een koe op het hoofdveld. Het bleek nog een nieuwsgierige koe ook, want regelmatig was hij dicht bij de supporters te vinden. Na iets meer dan 15 minuten plantte hij een goede vlaai op het hoofdveld, waardoor het spel stopte. Angelien Noorthoek, vrouw van de keeperstrainer, bleek de meest gelukkige van de dag door er met de hoofdprijs van €250,- vandoor te gaan.

Mede dankzij het prachtige weer zochten de aanwezigen weer een plekje langs en op het veld om onder het genot van een drankje en een hapje verhalen te delen. Terwijl Flakkee Records een aantal gouwe ouwe singles draaiden, bouwden Marcel S en Katsie E hun spulletjes op. Tijdens hun live optreden werden diverse bekende nummers luidkeels meegezongen. En degene die niet meezongen werden door Goochelaar Rich Magic keer op keer verrast met diverse tafelmagie. En al dacht iemand hem door te hebben, kwam hij met een volgende truc weer in de volgende verbazing. De late uurtjes werden uiteindelijk bereikt dankzij de muzikale begeleiding van DJ Littel.

Een geweldige dag, met prachtig weer, leuke mensen, interessante activiteiten en mooie verhalen. Als jubileumcommissie hebben wij enorm genoten van de inzet die iedereen voor, tijdens en na de jubileum dag heeft getoond. Eén grote (voetbal)familie bij vv SNS, dat is wat na 25 juni 2016 wel duidelijk geworden is.

Dank daarvoor.

 

 

Volg ons ook op twitter!