Melissant VR1 – ST Flakkee/SNS

november 4, 2016 0 Bestuursnieuws, Wedstrijdverslag Dames

29-10-2016/VR2

Donderdagmiddag, een beetje vroeger dan normaal, wordt er overlegd over de wedstrijd. Hoe gaan we spelen en wie gaan we waar zetten? Vrij snel zijn we daar uit, want eindelijk kunnen we de meiden weer op de eigen vertrouwde plekjes zetten en starten we met Eva op doel, Evi op linksback, Tessa W en Mirthe in het centrum en Suzette op de rechtsback positie. Op het middenveld beginnen we met Kirsten op links, Wendy op rechts en Anouk in de midden. Tessa D weer op de oude plek in de spits, Dolores op links en Sanne op rechts. Zo moeten we er wel vanuit gaan dat we er super sterk voorstaan met zo’n opstelling!!! Maar vrijdag ochtend gooit als eerste Romy roet in het eten, zij moet zich afmelden door flinke keelontsteking. Later moet ook Lisa zich afmelden, ook zij is ziek. Maar wat op papier een makkie moest worden werd bijna een drama!!! De warming-up werd gestart, maar wat een slappe warming-up was dat. We konden de dames amper in beweging krijgen en je kon zien dat alles wel heel licht opgenomen werd. Want ja, het was maar Melissant en daar winnen we toch wel van. Dus ja, waarom zouden we ons best doen??? Om 14:15 naar de kleedkamer en even nog de punten op de i zetten en doorspreken hoe we willen spelen. We geven aan: Dames let op, dames begin niet te slap, dames we hebben jullie warming-up gezien dus we zijn er een beetje bang voor dat jullie slap beginnen. Dus kom op, fel en geconcentreerd beginnen, kort dekken en tikken. Laat de bal rond gaan en zoek alleen in de tegen aanval het duel op. Als we gaan aanvallen niet, dan spelen we de bal rond en zoeken zo de aanval en gaan we scoren!! En ja wat zeiden jullie??? Ja gaan we doen! Maar waar we bang voor waren gebeurde ook echt!!!!!!!!!!!

We begonnen de wedstrijd en het enige wat gebeurde waren foute passen en lange ballen en niet 1 keer werd de bal goed in de voeten gespeeld. Alles werd weer blind weggetrapt en wat is dat dan allemaal verspilde energie. Het grootste gedeelte van het spel werd wel afgespeeld op de helft van Melissant, maar niet 1 keer konden we echt gevaarlijk worden en na 20 minuten spelen kreeg Melissant 1 uitval en kwamen we op een 1-0 achterstand. Ook toen kwam het besef nog niet dat we moesten gaan voetballen. Wat we ook riepen, het hielp niets en na een foutje kwamen we een kwartier voor rust op een 2-0 achterstand. Toen kwam er eindelijk toch enig besef dat er iets moest gaan gebeuren en door een gelukje schoot Dolores de 2-1 binnen en even later scoorde Sanne uit een corner de 2-2 en konden we gelukkig snel naar de kleedkamer om toch het een en ander door te nemen. Tessa van Diest ging weer op het middenveld spelen en Tessa van de Wetering in de spits. Vol moed gingen we de tweede helft beginnen en toen gebeurde het: we waren fel, we wilden de bal en begonnen te voetballen. Het was weer genieten in het veld en langs de lijn, maar binnen een paar minuten scoorde Melissant toch de 3-2 en was het even schrikken. Maar we speelden goed door, bleven combineren en al snel scoorde Dolores de 3-3 en was het echt een verdiende gelijkmaker. Gelukkig waren we los en Melissant had niets meer te vertellen. De ene na de andere aanval, de druk er op, het tempo omhoog en dan zijn we sterk, dan zijn we goed. Het spel werd wat harder en werd Tessa werd neergelegd. We kregen de vrije trap op een dikke 20 meter van het doel. Tessa W achter de bal en ze schoot mooi de 3-4 binnen. Eindelijk op voorsprong! Melisant trapte af en binnen een paar tellen hebben we de bal weer en hup een mooie combinatie en Tessa D schiet de 3-5 binnen. Iedereen is echt 200% beter dan de eerste helft. Melissant is de weg kwijt en ze gaan de ballen met alles wat ze hebben tegen houden. Niet alleen de keeper maar ook de speelsters gaan de ballen met de handen pakken en krijgen we een terechte strafschop. Deze wordt mooi door Kirsten binnen geschoten. De 3-6 staat op het scorebord. Met nog een paar minuten te spelen krijgen we nog een hoekschop en deze wordt mooi genomen Tessa W en doordat Marlou mooi naar de bal loopt en een speelster van Melissant meeneemt, krijgt Kirsten de ruimte om de 3-7 binnen te koppen. Dames als jullie dit door krijgen, hoe je mooi ruimte voor een ander maakt zoals Marlou dit deed voor Kirsten, gaan we nog beter en makkelijker voetballen en zullen we met de bovenste ploegen meedraaien voor de eerste plaatsen. Dames eerste helft snel vergeten. Tweede helft was top en wat een verschil. Hou dit zo vol.

Anouke en Suze jullie hartelijk dank voor de hulp en inzet. Hopelijk kunnen wij nog veel gebruik van jullie maken. Je zou op basis van de tweede helft niet zeggen dat jullie er al een wedstrijd op hadden zitten met VR1 en dat was ook niet tegen de minste tegenstander!! Dames super bedankt

De trotse coaches

Volg ons ook op twitter!