oktober 12, 2015 0 Wedstrijdverslag SNS 2

1-0 Sjoerd Koppenaal
2-0 Vincent vd Graaff
3-0 Ricky Dingenoutse

Opstelling: Robert; Ricky, Maikel (Stephan), Willem (Joderik) Pelle (Corne); Raymon (Jan), Bart, Kiley; Vincent, Sjoerd (Danny), Martijn (Rik, (Sjoerd))

Net zoals elke week is het voor Kiley weer flink knutselen geslagen wat betreft de opstelling. Elke week een flink aantal spelers op het wedstrijdformulier waarvan de meeste 2x in de week trainen. De trainingsopkomsten zijn goed en dat is een groot +punt. Laten we dit vooral zo houden!
Nadat de opstelling bekend werd gemaakt en een praatje over de tactiek gingen we naar buiten voor de warming-up. Daar werd het weer knutselen voor Kiley, Danny haakte af met een kleine blessure en kon niet starten, hierdoor begon Martijn in de basis.
Net na 14:30 uur (weer kwam de scheidsrechter iets te laat) trapte NSVV af. SNS wist dat het beter moest dan de eerste helft van vorige week. SNS probeerde NSVV vast te zetten op eigen helft, iets wat niet goed lukte. Het was duidelijk dat NSVV niet kwam om te voetballen, maar om de bal naar voren te trappen en de 2 snelle spitsen te lanceren. SNS daarin tegen probeerde wel te voetballen, maar het baltempo lag te laag. Na een kleine 20 minuten was er ineens een kans voor Vincent. Na een corner van Kiley kopte Vincent net naast. NSVV en SNS hadden het lastig om kansen te creëren. NSVV kwam niet verder dan wat afstandschoten die makkelijk gepakt werden door gelegenheidskeeper Robert. SNS kwam niet veel verder dan de eerder genoemde kopkans. Maar toch uit het niets stond er na 24 minuten 1-0 op het scorebord. Sjoerd kreeg de bal op een meter of 20 a 25 van het doel vandaan en legde de bal goed neer voor zichzelf, door een rare zwabber in de bal was de NSVV goalie kansloos en stond SNS voor.
Na deze goal kreeg SNS meer grip op NSVV, de ruimtes op het middenveld waren groot, elke bal werd door NSVV diep gespeeld, maar de verdediging gaf geen krimp.
Rond de 40ste minuut vergrootte SNS de voorsprong. Bart gaf een prima bal over de verdediging van NSVV heen en Vincent wist daar wel raad mee, 1 op 1 met de keeper schoof hij de bal keurig langs de goalie en de 2-0 stond op het scorebord.

In de rust probeerden we het 1 en ander recht te zetten. Baltempo moest omhoog, iets minder snel de diepte zoeken waren dingen die gezegd werden. De ruimte op het middenveld moeten we beter benutten.
Echter was hier in de 2e helft weinig van te zien. SNS probeerde te voetballen, maar opnieuw ging alles te traag, werd er af en toe te veel risico genomen met paasjes. Voorin konden we de bal niet meer vasthouden. NSVV kreeg meer ruimte om te schieten, want veel verder dan de 16 meter kwamen ze niet. SNS werd nog een paar keer gevaarlijk. Een puntertje van Bart ging net naast, een actie van Danny ging via de buitenkant van de paal naast en Kiley die te lang doorliep met de bal en zichzelf hierdoor vast liep. NSVV kreeg nog een dot van een kans, Robert maakte een foutje na een terug speelbal waardoor de NSVV –spits eigenlijk op leeg doel kon aflopen, echter was het te traag en hertelde Robert prima zijn fout door zichzelf voor de voeten van de spits te gooien.
Verder was de 2e helft volgens de wissels niet om aan te zien, en heel saai.
In de 91ste minuut valt dan toch de 3-0. Na een vrije trap van Stephan werd Danny lichtjes getrokken aan zijn shirt, en liet zich makkelijk vallen (dit was goed te zien op de GoPro die aan het doel bevestigd was). De scheids gaf een penalty tot ongenoegen van NSVV. Ricky liet dit buitenkansje niet liggen en schoot de penal prima binnen.

Na 3 wedstrijd en 6 punten gehaald te hebben is SNS zeker niet slecht begonnen in een nieuwe competitie. Het voetbal zelf kan en moet veel beter. Er is nog genoeg om op te trainen. Maar de komende weken kunnen we even genieten van de prima start. 17 Oktober staat er een vriendschappelijk wedstrijd gepland tegen Flakkee 2 en de week erop wordt er weer vriendschappelijk gespeeld ditmaal tegen DJS 4. Beide wedstrijd spelen zich af op Sportpark d’n Berg, aanvang 12:00 uur!