Zaterdag 17 mei 2014

R.V.V. LMO 1 – V.V. SNS 1    1-3 (0-2)

Doelpunten:      0-1 Gerben de Jong, 0-2 Sjoerd Koppenaal,  1-3 Arjan van Gurp

Opstelling: Jan van Asperen, Peter Vroegindeweij, Robbin Arensman, Paul Looij, Gerben de Jong, Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Ries van den Boogert, Henrik Braber (Willem Braber), Brent Melaard, Sjoerd Koppenaal (Bernd-Jan Vogelaar)

In de eerste ronde van de nacompetitie moet SNS het opnemen tegen LMO. De Rotterdammers zijn vierde geëindigd in de 4e klasse E en spelen door het winnen van de 2e periodetitel nacompetitie. Ook SNS heeft zich door de tweede te worden achter kampioen Nieuwenhoorn geplaatst voor de nacompetitie. Vandaag startte SNS met een lastige uitwedstrijd in Rotterdam.

In een brandend zonnetje, wat de geur van het kunstgrasveld versterkte werd er om 14.30 afgetrapt aan de Smeetslandseweg in Rotterdam. SNS begon voorzichtig aan de wedstrijd. Men stond georganiseerd en liet LMO opbouwen. Het begin van de wedstrijd speelde zich veelal af op de helft van SNS en LMO was het meest dreigend. Tot grote kansen leidde dit echter niet. In de 20e minuut kwam SNS op een 0-1 voorsprong. Een corner van, van Gurp werd door een verdediger van de Rotterdammers verlengd, deze kwam terecht bij de Jong, die hem van een flinke afstand met gevoel over de doelman heen kopte. Een fikse opsteker voor de Stadtenaren. Vlak na de drinkpauze ontstond er een enorme mogelijkheid voor de thuisploeg om op gelijke hoogte te komen. Een vrije schietkans op 5 meter van het doel, werd door een uitgestoken been van Robbin Arensman, maar net tot corner verwerkt. Na 42 minuten voetballen, mag SNS een vrije trap nemen halverwege de helft van de tegenstander. De scherp genomen vrije trap komt na een scrimmage terecht voor de voeten van de volledig vrijstaande Koppenaal. Deze twijfelt geen moment en schuift de bal in de linker beneden hoek 0-2. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Na de rust komt er een fel LMO uit de kleedkamer en SNS laat zich hierdoor verrassen. In de 47e minuut maakt LMO al 1-2. Na een mooie combinatie haalde de middenvelder genadeloos uit en gaf hiermee doelman van Asperen geen kans. Een paar minuten hierna krijgt LMO zelf een grote kans op 2-2. De rappe aanvaller mag alleen op van Asperen af en probeert hem met een boogbal te verschalken. Tot grote opluchting van het SNS publiek belandt de bal naast het doel. Hierna krijgt SNS weer wat meer grip op de wedstrijd en blijven verdere kansen voor LMO uit. Dit tot grote frustratie bij de thuis spelende ploeg. Het restant van de wedstrijd ontaard in een schandalige schop- en scheldpartij van Rotterdamse zijde. O.a. van Gurp, de Jong en Braber, Arensman zijn het slachtoffer van grove overtredingen en bewust natrappen. Er hadden zeker 3 rode kaarten uitgedeeld moeten worden. Ook de woordenschat van de thuisploeg was diep triest. In alle vormen werd het woord ‘kanker’ gebruikt en zelfs de grensrechters en het Stadse publiek werden door de spelers uitgescholden. Een groot compliment voor de spelers van SNS die het hoofd koel hielden en niet meegingen in dit wangedrag. In de 84e minuut kreeg LMO een koekje van eigen deeg. Robbin Arensman werd door een verdediger nagetrapt, dit werd door de scheidsrechter niet gezien. De neutrale grensrechter daarentegen had het voorval wel waargenomen en bleef met de vlag omhoog staan. Na overleg tussen beide heren, werd er alsnog een penalty gegeven en kon de verdediger van LMO inrukken met een terechte rode kaart. De penalty werd feilloos binnen geschoten door van Gurp, waarmee hij SNS op een 1-3 voorsprong schoot. Vlak voor tijd kreeg Melaard zelf nog een kans op 1-4, maar kwam hiervoor een teenlengte tekort. Een knappe overwinning van SNS, zeker gezien de omstandigheden.

Volgende week komt LMO op bezoek in Stad aan ’t Haringvliet. SNS is erop gebrand om volgende week de Rotterdammers te verslaan en hen de Flakkeese mentaliteit te tonen. Strijd, passie en beleving zullen volgende week het toverwoord zijn. Een oproep aan alle voetballiefhebbers op Goeree-Overflakkee om volgende week te komen kijken en LMO met de staart tussen de benen terug te sturen naar Rotterdam. De aftrap is om 14.30 aan de Vrouwtjesweg.