SNS boekt dik verdiende overwinning op Zinkwegse Boys

V.V. SNS 1 – V.V. Zinkwegse Boys 1 3-1 (1-0)

1-0 Robbin Arensman
2-0 Robbin Arensman
3-0 Robbin Arensman

Opstelling: Jan van Asperen, Henrik Braber, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Raymon Maliepaard(Ronnie Maliepaard), Ries van den Boogert, Robbin Arensman, Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Paul Looij(Willem Braber), Robbert Melaard(Danny Durinck)

Na het vrije paasweekend, wachtte SNS vandaag een belangrijke thuiswedstrijd tegen Zinkwegse Boys. De ploeg uit Zinkweg won twee weken terug knap van NBSVV. Door deze overwinning was de ploeg zelfs gestegen naar de tweede plaats. SNS verloor thuis terecht van DJS en moet nu weer twee punten goed maken op Zinkwegse Boys. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden, waarin de thuisploeg moet winnen om bij te blijven en de gasten misschien wel tevreden zouden zijn met een punt.

In het eerste kwartier hobbelde het spel wat op en neer zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Hierna kreeg SNS wat meer grip op de wedstrijd en stond het beter in de organisatie. Er werd onder leiding van Marijn Arensman op het juiste moment druk gezet en hiermee wist de tegenstander zich geen raad. De eerste best mogelijkheid leverde voor de thuisploeg gelijk een doelpunt op. Een voorzet van Melaard, die zich goed vrij dribbelde, werd door de keeper verkeerd beoordeeld. Hij laat de bal los, waarna de messcherpe Robbin Arensman er als de kippen bij was om de 1-0 aan te tekenen. Na het openingsdoelpunt verslapte SNS ietwat, waardoor ook Van Asperen nog aan het werk werd gezet. Met twee knappe reddingen voor kwam hij dat Zinkweg op gelijke hoogte zou komen. Vlak voor de rust krijgt ook SNS nog twee mogelijkheden. Eerst ziet Marijn Arensman een schot van buiten de zestienmeter, maar net naast gaan. En ook volley van vd Boogert, na een corner van, van Gurp wordt maar ternauwernood in de doelmond gesmoord.

Na de thee komt SNS scherp uit de kleedkamers. En geeft het Zinkweg de indruk dat er vandaag niets te halen valt op sportpark d’n Berg. Tien minuten na rust is het Robbin Arensman die zijn tweede van de middag maakt. Zwak optreden achterin bij Zinkweg zorgt ervoor dat hij met links hard kan uithalen en de doelman geen kans geeft. De verdediging met Maliepaard, v Zielst, Vroegindeweij en Braber stond als een huis en er werd geen kans weggeven. In de 67e minuut beslist SNS de wedstrijd. In de omschakeling wordt Robbin Arensman bereikt, met zijn sterke lichaam houdt hij de verdedigers achter zich en heeft de hoek voor het uitzoeken. Met een droge schuiver in de rechterhoek zorgt hij voor de beslissende 3-0. Hierna krijgt de thuisploeg nog mogelijkheden zat om de score op te laten lopen. Van Gurp laat met regelmaat zijn directe tegenstander de hielen zien en bied Looij de mogelijkheid om de bal binnen tikken. Een verdediger met uitschuif benen voorkomt een treffer. En ook invaller Durinck is een doelpunt niet gegund. Dat Zinkwegse Boys uiteindelijk nog een doelpunt maakt is voor de statistieken. Een klein onoplettendheidje achterin zorgt ervoor dat een aanvaller volledig vrij door kan lopen en zijn voorzet via een Stads been achter van Asperen ziet belanden. In de resterende tien minuten gebeurd er vrij weinig meer en boekt SNS een dik verdiende overwinning.

Een belangrijke overwinning voor de Stadtenaren. Door deze overwinning blijft SNS meedoen om de prijzen en blijft de strijd om de plekken 3 en 4 onverminderd spannend. Nog vijf ploegen doen hier volop om mee en over vijf wedstrijden zal blijken wie van de ploegen de langste adem heeft. Volgende week wacht SNS een lastige uitwedstrijd naar FIOS. We gaan er weer keihard voor knokken om de drie punten mee naar Stad te nemen en rekenen op de steun van het publiek. De aftrap is om 14.00. Tot volgende week!!