SNS boekt knappe overwinning op koploper Flakkee

februari 14, 2016 0 Wedstrijdverslag SNS 1

V.V. SNS 1 – Flakkee 1 2-1 (0-0)

Doelpunten: 1-1 Robbert Melaard
2-1 Jordi Smit

Opstelling: Jan van Asperen, Raymond Maliepaard, Pieter van Zielst , Peter Vroegindeweij, Bernd-Jan Vogelaar (Xandro Ista), Arjan van Gurp, Marijn Arensman, Ries van den Boogert, Robbert Melaard (Danny Durinck), Paul Looij(Jordi Smit), Robbin Arensman

In de derde competitiewedstrijd na de winterstop moest SNS het opnemen tegen koploper Flakkee. De ploeg uit Menheerse die voor de winterstop fier aan kop ging, gaat nu langzaam de hete adem van DJS voelen die bezig is aan een ijzersterke reeks. SNS heeft de stijgende lijn weer wat te pakken en kan vertrouwen putten uit de overwinningen op ZBVH en Melissant.

In het eerste half uur is van dit vertrouwen bij SNS niks te merken. Flakkee laat zien dat het een goed voetballende ploeg heeft en dat ze voor niets minder dan drie punten naar Stad aan ’t Haringvliet zijn gekomen. Al na 7 minuten is het Flakkee wat de score had kunnen openen. Een mooie steekbal snijdt dwars door de SNS defensie, maar de jeugdige aanvaller van Flakkee faalt oog in oog met doelman van Asperen. Flakkee ruikt bloed en gaat verder op jacht naar de openingstreffer. In de 15e minuut wordt slordig uitverdedigen SNS haast fataal. In wederom een één tegen één situatie is het doelman van Asperen die met een knappe actie zijn doel schoon houdt. Na een half uur spelen komt SNS wat meer in de wedstrijd. Dit resulteert uiteindelijk in het eerste kansje van de wedstrijd. Van Gurp passeert zijn directe tegenstander en levert een mooie voorzet af op het hoofd van Looij. Zijn inzet mist kracht en eindigt recht in de handen van doelman Vinke. Na 45 minuten spelen zoeken beide ploegen met een 0-0 tussenstand de kleedkamers op.

In de rust wordt duidelijk gemaakt dat het in de tweede helft stukken beter moet. Hier is in de eerste 10 minuten na de rust niets van te merken. Balverlies aan SNS zijde levert een razendsnelle counter van Flakkee op. De blauw/gelen spelen de overtal situatie knap uit. Het is uiteindelijk Fernandez die met een geplaatst schot, doelman van Asperen kansloos laat. Na deze treffer leek SNS wakker geschud. Nog geen drie minuten na het openingsdoelpunt is het Melaard die de thuisploeg op gelijke hoogte brengt. Een snel genomen ingooi wordt door Robbin Arensman goed doorgekopt, Melaard controleert de bal, draait knap weg bij zijn directe tegenstander en laat met een bekeken schot het thuispubliek voor het eerst deze middag juichen. SNS neemt het initiatief over van Flakkee. Waar de ploeg SNS in de eerste helft met combinatie voetbal terugdrong op eigenhelft, daar lijkt het de weg nu volledig kwijt te zijn. Via een paar scherpe voorzetten van, van Gurp krijgt SNS een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Durinck komt echter een teenlengte tekort en een schot van Marijn Arensman wordt per ongeluk geblokt door diezelfde Durinck. Toch is het SNS wat aan het langste eind zou gaan trekken. In de 88e minuut is het invaller Smit die een bal uit de lucht oppikt, vervolgens wegkapt bij zijn tegenstander en de bal onhoudbaar in de hoek schiet. In de blessuretijd moet doelman van Asperen nog één keer handelend optreden als er plots een aanvaller voor hem op duikt en aan de andere kant, kan van den Boogert alleen voor doelman Vinke nog net zijn punt tegen de bal aankrijgen, maar ook dit levert geen doelpunt meer op. Na 94 minuten fluit de uitstekende leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een ontzettend knappe teamprestatie voor de mannen van trainer Poortvliet. Voor de rust praten we niet meer over, maar in de tweede helft heeft iedereen geknokt voor wat hij waard was. Mooi of lelijk voetbal, slecht of goed spelen is dan niet belangrijk. Het gaat uiteindelijk om het doel wat we met elkaar wilden bereiken en voor vandaag was dat drie punten. Deze zitten weer in de tas en volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen NBSVV. Makkelijke wedstrijden zijn er namelijk niet in de 4e klasse G. De aftrap in Nieuw-Beijerland is om 14.30. Tot volgende week.