SNS boekt uiterst belangrijke overwinning

december 22, 2014 0 Wedstrijdverslag SNS 1

V.V. Melissant 1 – V.V. SNS 1 1-2 (1-1)

Doelpunten: 0-1 Robbert Melaard
1-2 Arjan van Gurp

Opstelling: Aaron Huizer, Jodrik ter Haar(Bernd-Jan Vogelaar), Peter Vroegindeweij, Robbin Arensman, Henrik Braber, Ries van den Boogert, Pieter van Zielst, Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Brent Melaard, Robbert Melaard

Voorafgaand aan de wedstrijd leek niemand het grote belang van een goed resultaat te beseffen. Uit de muziek boxen galmde het ‘Happy Birthday to you’ en dit werd door een ieder luidkeels meegezongen ter ere van de verjaardag van verzorger van Bergen. Ook de trainer merkte dit op en gaf ons mee deze positieve energie om te zetten in een goed resultaat. Melissant dat bezig is aan een uitstekende reeks nadert de Stadtenaren bij een overwinning op 1 punt en zou het ook de tweede periode blijven aanvoeren. SNS verloor in haar laatste wedstrijd de topper van Rockanje, maar speelde een goede wedstrijd. Om de tweede plaats te heroveren, moest er vandaag gewonnen worden en zou er ook weer aansluiting zijn, in de strijd om de tweede periode.

Met een erg slecht veld en windkracht 7 waren de omstandigheden voor een prachtige voetbalpot vandaag niet aanwezig. Een mooie wedstrijd zou het vandaag dan ook nooit worden. SNS begon fel aan de wedstrijd en zette Melissant vast op eigen helft. Dit zorgde voor dreiging en het gaf SNS vertrouwen. De openingstreffer daarin tegen ontstond uit een prachtige tegenaanval. Van Gurp ontdoet zich met een knappe actie van zijn directe tegenstander Struijk. Vervolgens legt hij de bal op het hoofd van de volledig vrijstaande Robbert Melaard, die de bal knap binnenkopt. Die hiermee zijn rentree in de basis opluistert met een treffer. Na dit doelpunt krijgt SNS nog een mogelijkheid via van Zielst. Deze schiet echter te gehaast, waarbij verder doorlopen een betere optie was geweest. Hierna laat SNS zich terugdringen en ontstaan er een aantal situaties voor het doel van Huizer, waarbij menig supporter zijn hart vasthoudt. In de 29e minuut scoort Melissant uit een gemakkelijk gegeven vrije trap en wordt de stand weer gelijk getrokken. Het spel flitst dan wat op en neer. De grootste kans voor rust krijgt SNS in de persoon van Brent Melaard. Een harde vrije trap van Robbin Arensman kan door de doelman ternauwernood uit de beneden hoek gebokst worden en de rebound van Brent Melaard lijkt uiteindelijk via de binnenkant van de paal de lijn de passeren, maar een verdediger reageert attent door de bal op de lijn weg te werken.

Na de rust is het SNS wat de meeste aanspraak maakt op de overwinning. Melissant creëert geen enkele kans meer en heeft SNS het letterlijke windje in de rug. In de 55e minuut lijkt SNS op voorsprong te komen, maar een pegel van Marijn Arensman wordt door doelman Hobbel knap van onder de lat weggetikt. In de 65e minuut is het dan wel raak. Marijn Arensman bedient van Gurp, die zijn directe tegenstander weer te slim af is en vervolgens knap in de korte hoek afrond. 1-2 voor de Stadtenaren. SNS krijgt hierna nog een grote mogelijkheid via de ingevallen Vogelaar, maar hij weet helaas het net niet te vinden. Dankzij het uitstekend spelende centrale duo Vroegendeweij en Robbin Arensman geeft SNS geen kans meer weg en worden de drie uiterst belangrijke punten meegenomen naar Stad aan ’t Haringvliet.

Met deze overwinning neemt SNS de tweede plaats weer over van Bernisse en heeft het ook in de strijd om de tweede periode weer aansluiting. Op 24 januari hervat SNS de competitie met een thuiswedstrijd tegen NTVV. Eerst volgt nu de Champions League in de Staver. SNS speelt hier op 22 december haar eerste wedstrijden.