SNS en NTVV in evenwicht

september 15, 2014 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Zaterdag 13 september 2014

NTVV 1 – V.V. SNS 1 0-0 (0-0)

Doelpunten:

Opstelling: Jan van Asperen, Jodrik Ter Haar(Bernd-Jan Vogelaar), Robbin Arensman, Peter Vroegindeweij, Ries van den Boogert, Henrik Braber, Arjan van Gurp, Vincent van der Graaff(Sjoerd Koppenaal), Robbert Melaard, Maurice Bruggeman, Brent Melaard

SNS en NTVV in evenwicht

Het is al half september, maar toch kon er vandaag gesproken worden van een zeer warme zomerse voetbalmiddag. Onder deze omstandigheden moesten de mannen van trainer Sanha het opnemen tegen NTVV. In de voorbereiding werd er door SNS heel knullig met 4-2 verloren, wat het vooral aan zichzelf te wijten had. Er moest dus iets goed gemaakt worden vandaag. NTVV verloor vorige week haar eerste competitiewedstrijd met 3-1 bij Bernisse en was er op gebrand om vandaag de eerste punten in de competitie te pakken. SNS won met 8-0 thuis van Zwartewaal en wilde hier een goed gevolg aan geven.

Beide ploegen begonnen afwachtend en er was dan ook geen sprake van een bovenliggende partij. Het enige verschil was dat SNS nog niet helemaal wakker was en NTVV iets scherper oogde. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was dan ook voor NTVV. Een bal werd vanaf de zijkant breed gelegd op een inlopende middenvelder, maar deze schoot hoog over. Het antwoord van SNS kwam niet veel later. Bruggeman controleert in de zestienmeter een pass van, vd Boogert. Bruggeman twijfelt niet en haalt hard uit met zijn linkerbeen op de vuisten van de doelman. Ook in de rebound wil de bal er niet in. De volgende grootte kans is weer voor NTVV, er staan plots twee man voor doelman van Asperen. De aanvaller weet echter niet wat hij met deze ruimte aan moet en van Asperen komt als winnaar uit deze strijd. Ook in een hierop volgend moment is het van Asperen die een bal net voor de lijn weet te pakken. Aan het einde van de eerste helft krijgt SNS haar uiteindelijk grootste kans van de wedstrijd. Een diepe bal van Arensman, komt na een scrimmage buiten het zestienmetergebied voor de voeten van Bruggeman, deze ziet de doelman al uitkomen en probeert hem met een boogbal te verschalken. Helaas voor de Stadtenaren, beland de bal tegen de buitenkant van de paal. Zo wordt er met een brillenstand gerust.

In de kleedkamer wordt duidelijk gemaakt dat het anders moet voor SNS. Na de goede partij voetbal van vorige week, wordt vandaag weer veel te veel de lange bal gehanteerd, wat het spel niet ten goede komt. Dit lijkt duidelijk wat gedaan te hebben met de mannen, want NTVV wordt na de rust teruggedrongen op eigen helft. Tot de 55e minuut uiteindelijk want toen maakte de scheidsrechter één van zijn vele slechte beslissingen. Een lichte overtreding van, vd Boogert wordt door de scheidsrechter zwaar bestraft met een gele kaart, zijn tweede en zo staat SNS met 10 man. Gelukkig wilde ook NTVV geen man meer situatie en besloot een middenvelder van hen om Bruggeman te torpederen. Na 57 minuten spelen was het dan ook gewoon weer 10 tegen 10. Na deze onderbrekingen was het een open wedstrijd en lag er met name op het middenveld ontzettend veel ruimte. SNS kreeg nog een aantal mogelijkheden. Brent Melaard schoot voorlangs na een goede actie. Bruggeman zag een schot in het zijnet verdwijnen. Een bal die bij toeval op de lat belandde en tot slot Koppenaal die na het goed afschermen van de bal, zijn gedraaide schot de snelheid zag missen om doeltreffend te zijn. Maar ook NTVV was nog dreigend. Met name de behendige Knops was een plaag voor de SNS defensie. Gelukkig voor SNS heeft het altijd nog Vroegindeweij als slot op de deur. En wist met zijn knappe verdedigende acties menig aanval af te slaan.

Toch moet na 94 minuten spelen, geconcludeerd worden dat 0-0 een terechte uitslag is en het vizier weer op volgende week gericht moet worden. SNS ontvangt volgende week De Jonge Spartaan, wat vandaag met 0-2 verloor van Herkingen’55. Zij staan zodoende nog met lege handen en zullen er op gebrand zijn om de eerste punten van het seizoen binnen te slepen. SNS heeft volgende ook zeker wat goed te maken, want het vertoonde spel van vandaag was duidelijk onder de maat. De aftrap volgende week is om 14.30 te Stad aan ’t Haringvliet.

Volg ons ook op twitter!