november 2, 2014 0 Wedstrijdverslag SNS 1

H.V.V. Bernisse 1 – V.V. SNS 1 2-2 (1-1)

Doelpunten: 0-1 Arjan van Gurp
1-2 Brent Melaard

Opstelling: Jan van Asperen, Henrik Braber(Bernd-Jan Vogelaar), Peter Vroegindeweij, Robbin Arensman , Jodrik ter Haar(Rik Langendijk), Martin Huizer, Ries van den Boogert ,Pieter van Zielst, Arjan van Gurp, Brent Melaard, Paul Looij(Marijn Arensman)

Op deze historisch warme november middag, stond voor SNS de topper met Bernisse op het programma. Bernisse kent een uitstekende seizoenstart, dit in tegenstelling tot vorig jaar. Toch verrassend mag dit niet genoemd worden. De selectie is flink versterkt en een compleet ander elftal dan vorig jaar verschijnt dan ook aan de aftrap. Ook SNS presteert vooralsnog uitstekend. Het team van Trainer Sanha heeft al verschillende tegenslagen moeten verwerken en houdt zich ondanks dit alles knap staande.

SNS kwam vanmiddag uitstekend uit de startblokken. Er waren nog amper een paar minuten gespeeld, toen van Zielst met een uitstekende pass van Gurp wegstuurt. Deze blijft zijn tegenstanders voor en met een mooie schuiver verschalkt hij de doelman van Bernisse. Een betere start had SNS zich niet kunnen wensen. Niet veel later krijgt SNS ook nog de kans op 0-2. Een corner van, van Zielst komt terecht bij de vrijstaande van den Boogert. Deze neemt de bal in één keer uit de lucht, maar leunt teveel naar achteren, waardoor de bal ruim over gaat. Na deze mogelijkheid laat SNS zich terugdringen op eigen helft en is het Bernisse wat het betere van het spel heeft. Waar Bernisse eerst een enorme mogelijkheid op de 1-1 laat liggen, is het na 25 minuten voetballen wel raak. Een steekbal komt terecht bij de stevige spits van de thuisploeg. Deze legt de bal oog in oog met van Asperen keurig breed op een meegelopen collega aanvaller, welke het leer in het lege doel schuift. Ook na dit doelpunt blijft SNS achteruit lopen en mag het van geluk spreken dat het 1-1 blijft. Aanvallende ideeën blijven uit en het rustsignaal komt dan ook als geroepen.

Na de rust is er de rentree van routinier Marijn Arensman. Ook hij komt terug van een blessure. Al was hier niks van te merken, want hij zou een uitstekende tweede helft spelen. Al snel is duidelijk dat SNS uit een ander vaatje wil tappen. Er wordt agressiever verdedigd en voorin worden de ballen beter vastgehouden. Het leidt tot meer dreiging maar nog niet tot echte grote kansen. Aan de andere kant blijft het uitkijken voor de snelle buitenspelers van Bernisse en moet doelman van Asperen een aantal keren handelend optreden. Toch komt SNS halverwege de tweede helft op een 1-2 voorsprong. Van den Boogert wordt op de helft van Bernisse ingespeeld en stuurt Melaard alleen op de doelman van Bernisse af. Met het nodige fortuin, passeert de bal uiteindelijk de doellijn. Hierna is het Bernisse wat de aanval zoekt en meer risico gaat nemen. Eerst voorkomt Vroegindeweij met een uitstekende tackle een treffer en ook de lat staat succes voor Bernisse in de weg. Ondertussen is het Marijn Arensman die zijn rentree bijna opluistert met een treffer. Hij ziet de doelman van Bernisse iets te ver voor zijn doel staan en probeert het van afstand. Helaas eindigt zijn inzet tegen de binnenkant van de paal.
SNS blijft te veel achteruit lopen en een tegentreffer kan dan ook niet uitblijven. Vlak voor de tijd, wordt een corner via een SNS verdediger binnen geschoten en wordt het 2-2. Waar iedereen denkt dat het bijna afgelopen moet zijn en de schemering al invalt, laat de scheidsrechter nog bijna 10 minuten door voetballen. Gelukkig blijft het bij een gelijkspel, iets waar SNS gezien het wedstrijdbeeld vrede mee moet hebben.

Trainer Sanha was trots op zijn ploeg. Na een zwakke eerste helft hebben de mannen zich uitstekend herstelt en laten zien dat er ondanks de personele problemen wel een hecht team staat. Volgende week wacht er een uitwedstrijd in Achthuizen, waar FIOS de tegenstander is. Een niet te onderschatten tegenstander, want er werd door de ploeg van trainer vd Made vaak met een miniem verschil verloren. De aftrap volgende week is om 14.30.