SNS houdt het onnodig spannend tegen ZBVH

januari 24, 2016 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Zaterdag 23 Januari 2016

V.V. SNS 1 – ZBVH 1 1-0 (0-0)

Doelpunten:
1-0 Robbin Arensman

Opstelling: Jan van Asperen, Henrik Braber, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Brent Melaard, Ries van den Boogert, Marijn Arensman, Jaimy van Rumpt, Arjan van Gurp, Paul Looij, Robbin Arensman(Robbert Melaard)

SNS houdt het onnodig spannend tegen ZBVH

Op 5 december 2015 speelde SNS haar laatste wedstrijd tegen OFB. Vandaag, ruim anderhalve maand verder moesten de Stadtenaren weer aantreden in competitieverband. De tegenstander van deze middag ZBVH, staat vijf punten boven SNS op de ranglijst, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Een overwinning is dan ook noodzakelijk om naar boven te kunnen blijven kijken en de stijgende lijn van voor de winterstop door te zetten. Met een geslaagd trainingskamp en een knappe tweede plaats op de Champions League in de Staver, is er een goede basis gelegd voor de tweede seizoenshelft. Het is aan de spelers om dit vandaag te vertalen in drie hele belangrijke punten.

In de eerste helft is duidelijk zichtbaar dat beide ploegen wedstrijdritme missen. Er wordt afwachtend gevoetbald en de passing is vaak wat gehaast, waardoor veel ballen niet aankomen. Toch is het SNS wat in de eerste helft al licht het overwicht heeft. Voor de rust kan SNS al zo’n 6 corners noteren, die helaas geen doelpunt opleveren. De eerste grote kans van de wedstrijd is voor Braber. Een mooie crosspass van, van Zielst komt terecht bij van Rumpt. Deze geeft hem in één keer straks voor uit de lucht, Braber heeft de bal op 5 meter van het doel voor het intikken, maar de keeper redt knap. Na 35 minuten spelen krijgt SNS weer een 100% kans. Het is wederom van Rumpt, die de bal met een strakke voorzet panklaar legt op het hoofd van de volledig vrijstaande van den Boogert, met de hoek voor het uitkiezen kopt hij de bal recht in de handen van de doelman. ZBVH weet hier niets tegenover te zetten en heeft in de eerste 45 minuten geen kans gecreëerd. Met de brillenstand op het scorebord gaan beide ploegen rusten.

In de rust maakt trainer Poortvliet duidelijk dat er door de Stadtenaren uit een ander vaatje getapt moet worden. Dit is na de aftrap gelijk merkbaar. De gretige en getergde Stadse vechtmachine pakt de tegenstander gelijk bij de strot en pas na 95 minuten werd deze weer losgelaten. Deze instelling leverde handenvol kansen op. Met name via voorzetten vanaf de vleugel, van, van Gurp en van Rumpt werden veel kansen gecreëerd. Een combinatie van pech in de afronding en een keeper die de middag van zijn leven had, hield SNS van het zo broodnodige doelpunt af. Pas in de 77e minuut viel de dik en dik verdiende treffer voor de thuisploeg. Een ongelukkige handsbal leverde SNS een penalty op. Deze werd door Robbin Arensman genadeloos hard binnen geschoten. Een golf van opluchting was merkbaar op Sporpark d’n Berg. In het resterende kwartier bleef het spannend, omdat de marge maar één doelpunt was. ZBVH kwam net als de gehele wedstrijd niet meer in de buurt van doelman van Asperen en sleepte SNS de belangrijke overwinning uit het vuur.

Een echte teamprestatie en een heel belangrijke overwinning. Toch gaat deze overwinning pas echt meetellen als er volgende week gewonnen wordt bij DVV’09. De Dirkslanders staan drie punten boven Stad op de ranglijst, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld. Een echte zes punten wedstrijd dus.
De aftrap in Dirksland is om 14.30 en we rekenen natuurlijk weer op de steun van het Stadse publiek. Tot volgende week.

Volg ons ook op twitter!