september 20, 2015 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Zaterdag 19 september 2015

V.V. SNS 1 – DVV’09 1 1-0 (1-3)

Doelpunten: 1-0 Ries van den Boogert

Opstelling: Aaron Huizer, Henrik Braber, Pieter van Zielst(Martin Huizer), Ries van den Boogert, Brent Melaard, Arjan van Gurp, Marijn Arensman, Robbert Melaard, Jaimy van Rumpt, Paul Looij, Danny Durinck(Bernd-Jan Vogelaar)

Vandaag stond voor SNS de derby met DVV’09 op het programma. De Dirkslanders wisten de eerste twee wedstrijden in winst om te zetten en reisden dus vol zelf vertrouwen af naar Stad aan ’t Haringvliet. SNS speelde vorige week gelijk bij ZBVH, waar er voor het gevoel toch meer ingezeten had. Men was dan ook vast besloten om deze nare nasmaak weg te spoelen. Ondanks de vele regenval kon er toch gewoon gevoetbald worden en zorgde het zonnetje voor een prachtige voetbalmiddag.

SNS begon scherp en fel aan de wedstrijd vandaag. Dit leverde al gauw een aantal corners op. Na 5 minuten spelen was het gelijk al raak voor de thuisploeg. Een corner van, van Gurp wordt door van den Boogert uit een lastige hoek binnengekopt. Een droomstart. In het vervolg van de eerste helft werd SNS met name gevaarlijk via de bewegelijke van Rumpt. Zijn acties waren goed, alleen ontbrak menigmaal de scherpte voor het doel om ook daadwerkelijk doeltreffend te zijn. Naar mate de eerste helft verder vordert kruipt DVV steeds meer uit haar schulp. En is het doelman Huizer die een prima redding verricht op een schot uit de tweede lijn. Het spel schommelt zo wat heen en weer zonder dat beide ploegen echt hele grote kansen creëren.

In de tweede helft een ander spelbeeld. DVV komt scherp uit de kleedkamer en SNS laat zich wat overrompelen. Na 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, valt de gelijkmaker. Deze treffer gemaakt door de Jong, was van grote schoonheid. Een ongelukkige overtreding zorgt voor een vrije trap aan de zijkant van de zestienmeter. De Jong besluit in eens uit te halen en ziet de bal via de binnenkant van de paal in de kruising vliegen. SNS lijkt hierdoor wat van slag, maar krijgt toch zeker ook haar kansen in de tweede helft. Brent Melaard komt na een goede actie net niet tot een schot en ook pogingen van Looij en van Rumpt worden niet omgezet in een doelpunt. De tweede tegentreffer is er één die SNS zich zelf aan mag rekenen. Een eigen ingooi bij de cornervlag van DVV wordt kinderlijk eenvoudig weg gegeven. Een lange bal bereikt Breur die het sprintduel wint en de bal achter doelman Huizer schuift. Kort hierna wordt het ook nog 1-3 via Bakker die met de kop profiteert na een glijpartij achterin bij SNS. De thuisploeg probeert in het vervolg nog wat te forceren, door achterin 1 op 1 te gaan spelen. Dit levert nog wel wat kansen op, maar de bal wil er simpelweg niet in.

SNS loopt hierdoor tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen op. Een pijnlijk detail is toch, dat er weer een voorsprong wordt weg gegeven. De ploeg zal de rug moeten rechten, want volgende week staat de lastige uitwedstrijd met Flakkee op het programma. De aftrap op de Pallandt is om 14.30. Tot volgende week.