SNS komt niet verder dan gelijkspel in Achthuizen

april 11, 2016 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Zaterdag 9 april 2016

R.K.V.V. FIOS 1 – V.V. SNS 1 1-1 (0-1)

Doelpunten: 0-1 Robbin Arensman

Opstelling: Jan van Asperen, Henrik Braber, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Raymon Maliepaard, Marijn Arensman, Paul Looij, Brent Melaard(Danny Durinck), Arjan van Gurp, Robbin Arensman, Robbert Melaard(Edwin van de Water)

SNS komt niet verder dan gelijkspel in Achthuizen

Vorig weekend boekte SNS een knappe overwinning tegen Zinkwegse Boys. Om dit een goed vervolg te geven, moest er vandaag gewonnen worden van FIOS. De ploeg uit Achthuizen pakte voor de winterstop een flink aantal punten, maar heeft de tweede seizoenshelft haar draai nog niet kunnen vinden. De laatste jaren heeft SNS het ontzettend lastig tegen FIOS en dat zou ook vandaag weer blijken.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor SNS. Braber komt een goede actie knap door op links. Met een puntgave voorzet bereikt hij Robbin Arensman, deze ziet zijn poging helaas tegen de paal stranden. Niet veel later komen de Stadtenaren met de schrik vrij, wanneer Marijn Arensman ternauwernood een zeker lijkend doelpunt met een uiterste krachtinspanning weet te voorkomen. Hierna hobbelt het spel wat op en neer. Door beide ploegen wordt veelal de lange bal gehanteerd, wat zo nu en dan een kansje oplevert. De grootste pech is toch wel voor SNS, wat halverwege de eerste helft weer de paal raakt. In de 36e minuut komen de zwart-witten toch op voorsprong. Een overtreding op de rand van het zestienmeter gebied wordt bestraft met een vrije trap en Robbin Arensman schaart zich achter de bal. Met een bekeken schot langs de muur, laat hij de doelman volstrekt kansloos. Met deze stand gaan beide ploegen de rust in.

Het is heel vervelend wanneer je met een voorsprong de rust in gaat en vervolgens binnen een paar minuten de tegenstander gelijk zien maken. Dit is precies wat er deze middag gebeurt. Twee minuten na rust kan FIOS een mooie aanval op zetten, de bal wordt teruggekaatst, verplaatst naar de andere kant van het veld. De volledig vrijstaande speler heeft alle tijd om een hoek uit te kiezen en laat van Asperen kansloos. Deze vroege gelijkmaker zou SNS niet meer te boven komen. Kansen kreeg het nog wel. De grootste was voor vd Water. Een afgeslagen bal nam hij vol op de wreef, maar met een katachtige reactie voorkomt te doelman een tegentreffer.

Er is tot het laatst toe vol gestreden voor de overwinning, alleen zat het vandaag niet helemaal mee. Dat is ook voetbal en voor de laatste drie wedstrijden zal de rug weer gerecht moeten worden, om deze competitie waardig af te sluiten. Drie derby’s nog tegen Melissant, Herkingen en OFB. Over twee weken wacht eerst thuis de lastige wedstrijd tegen Melissant. Er telt niets anders dan een overwinning en we kunnen de steun van een ieder daarbij goed gebruiken. Tot over twee weken!

Volg ons ook op twitter!