V.V. Zwartewaal 1 – V.V. SNS 1  0-2 (0-1)

Doelpunten:      0-1 Ries van den Boogert

0-2 Ries van den Boogert

Opstelling: Jan van Asperen (Aaron Huizer), Peter Vroegindeweij, Robbin Arensman, Paul Looij, Bernd-Jan Vogelaar, Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Ries van den Boogert, Brent Melaard (Kailey Schuurman), Robbert Melaard, Sjoerd Koppenaal (Martijn Braber)

SNS moest vandaag in de laatste competitiewedstrijd aantreden tegen Zwartewaal. Een wedstrijd, puur voor de statistieken, gezien het feit dat SNS al verzekerd was van nacompetitie en Zwartewaal zich in de staart van de ranglijst begeeft.

Onder niet al te beste weersomstandigheden werd er om 14.30 afgetrapt in Zwartewaal. SNS bepaalde zoals verwacht, het spelbeeld en creëert ook de grootste kansen. Zwartewaal voetbalt leuk mee, maar weet geen enkele mogelijkheid af te dwingen. De eerste grote kans van de wedstrijd is voor Koppenaal. Een afgemeten voorzet van Brent Melaard, wordt door de sterke spits, rakelings over gekopt. In de 30e minuut een identieke situatie. Nu is het Vogelaar die op rechts goed door komt, zijn voorzet komt terecht op het hoofd van Koppenaal, maar weer verdwijnt de bal over het doel. Zwartewaal probeert zo nu en dan te counteren, maar SNS staat verdedigend goed opgesteld en geeft geen kans weg. In de 35e minuut een enorme mogelijkheid voor vd Boogert. Een perfecte voorzet van, v Gurp wordt van dichtbij over het doel geschoten. Zo lijkt er gerust te gaan worden met een 0-0 stand. In de 44e minuut krijgt SNS echter nog een vrije trap te nemen. De vrije trap komt terecht bij vd Boogert, die de bal controleert en hem achter de doelman van Zwartewaal schiet. Kort hierna fluit de goed leidende scheidsrechter voor het rustsignaal.

Ook na de rust krijgt SNS nog een aantal grote kansen. Met name van Gurp had een flink aantal assist achter zijn naam kunnen hebben, maar telkens werd er gefaald in de afronding. In de 57e minuut wordt een goede voorzet van, v Gurp door Robbert Melaard rakelings over gekopt. Ook de goed ingevallen Braber krijgt nog een enorme mogelijkheid. Na een goede actie kan hij vrij voor de doelman uithalen, de keeper redt echter uitstekend. In de 75e minuut valt dan eindelijk de beslissing. Een corner wordt door Zwartewaal niet goed verwerkt. De afgeslagen bal op de rand van de zestienmeter is een prooi voor vd Boogert. Deze bedenkt zich geen moment en schiet de bal in de linker beneden hoek. In de 85e minuut krijgt SNS zijn laatste grote kans via de ingevallen Schuurman. Zijn inzet verdwijnt helaas over het doel van de thuisploeg.

SNS kan zich de komende week gaan focussen op het nacompetitieduel met LMO. De Rotterdammers zijn met 49 punten als 4e geëindigd in de 4e klasse E. Het wordt een lastige uitwedstrijd voor SNS en de mannen van trainer Dabak kunnen dan ook het nodige support gebruiken. Om 14.30 is de aftrap aan de Smeetslandseweg in Rotterdam. Tot volgende week!