september 8, 2014 0 Wedstrijdverslag SNS 1

V.V. SNS 1 – V.V. Zwartewaal 1 8-0 (4-0)

6-0 Jordi Smit
7-0 Jordi Smit
8-0 Arjan van Gurp

Opstelling: Jan van Asperen, Jodrik Ter Haar, Robbin Arensman, Peter Vroegindeweij, Ries van den Boogert, Henrik Braber, Arjan van Gurp, Maurice Bruggeman, Marijn Arensman, Jordi Smit (Sjoerd Koppenaal), Brent Melaard(Stefan Wesdijk)

Het voetbalseizoen 2014/2015 wordt door SNS geopend met een thuiswedstrijd tegen Zwartewaal. Zwartewaal eindigde vorig seizoen in de onderste regionen en dat krachtsverschil kwam in beide ontmoetingen duidelijk naar voren. Thuis werd er door SNS met maar liefst 9-0 gewonnen en in de laatste competitiewedstrijd toen alles al was beslist, werd het 0-2. Vandaag beginnen allebei de ploegen weer op nul en zal gelijk duidelijk zijn hoe beide ploegen ervoor staan. Sanha, de nieuwe trainer van SNS wil meer voetbal in de ploeg brengen en in de laatste bekerwedstrijd tegen GOZ waren de eerste contouren hiervan al zichtbaar.

Vooraf werd gehamerd op een scherp begin van de wedstrijd, wat ook tegen GOZ zijn vruchten afwierp. Dit hadden de mannen van trainer Sanha goed begrepen. Al binnen een paar minuten kon van Gurp na een mooie actie Smit bedienen, die de keeper kansloos en de 1-0 aantekent. Nog geen 5 minuten later is het al 2-0. Het is weer van Gurp die aan de basis staat van dit doelpunt. Een strakke voorzet wordt door de verdediging van Zwartewaal volledig verkeerd in geschat. Wanneer de keeper de bal vervolgens weg wil poeieren, schiet hij tegen zijn eigen verdediger aan, waardoor de bal terug gekaatst wordt het eigen doel in. Deze tweede treffer zorgt wederom voor een bliksemstart van de Stadtenaren en zit het na 10 minuten voetballen al op rozen. In de 20e minuut is een wonderschone aanval, de grondlegger van de 3e SNS goal. Een strakke pass van Robbin Arensman, wordt door Smit met de borst in de voeten van Melaard gelegd. Deze legt de bal terug op de inlopende Bruggeman. De aanval lijkt hier te stranden, maar met een prachtig hakje zet Bruggeman, van Gurp volledig vrij voor de keeper, deze zorgt met zijn linkerbeen beheerst voor de 3-0. Dit levert een flink applaus op van het SNS publiek. Aan het einde van de tweede helft maakt Melaard zijn eerste treffer van dit seizoen. Al dan niet in buitenspel positie, heeft Melaard een volledig vrije doorgang naar het doel, passeert de doelman en de 4-0 is een feit.

Na de rust klapt SNS er gelijk weer bovenop. Er wordt vroeg druk gezet op de tegenstander en deze komen er voetballend absoluut niet uit. Na een minuut of 10 wordt Smit aan de linkerkant weggestuurd, hij geeft een goede voorzet op de inlopende Melaard, die zijn tweede van de middag maakt. De 6-0 komt op naam van Smit, die met een heel leep wippertje de doelman verschalkt. In de 70e minuut stuurt van den Boogert, Bruggeman diep, die alleen op de doelman van Zwartewaal af mag. Hij houdt echter het overzicht en schuift de bal opzij, naar de goed meegelopen Smit, die al vallend de 7-0 binnenschiet. De vreugde na deze goal is echter snel over, omdat blijkt dat Smit zichzelf bij deze actie verstapt heeft en een nog onduidelijke blessure heeft opgelopen. Zijn vervanger is Koppenaal die nog 20 minuten mee mag doen. Vlak na deze wissel scoort SNS gelijk de 8-0. Het is de uitblinkende van Gurp die met zijn tweede van de middag het doelpuntentotaal van de eerste helft verdubbeld.

Een prachtige overwinning voor SNS. Een wedstrijd waarin niet alleen veel werd gescoord, maar ook mooi voetbal door de thuisploeg op de mat werd gelegd. Volgende week is alles weer anders en moet SNS op bezoek bij het taaie NTVV in Nieuwe Tonge. De aftrap op sportpark ‘de Kopernis’ is om 14.30.