2-0 Brent Melaard

3-0 Gerben de Jong

4-1 Brent Melaard

Opstelling: Jan van Asperen, Peter Vroegindeweij, Willem Braber (Bernd-Jan Vogelaar), Paul Looij, Gerben de Jong, Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Ries van den Boogert, Henrik Braber (Robbert Melaard), Brent Melaard (Jaimy van Rumpt), Robbin Arensman

SNS boekte vorige week een knappe 1-3 overwinning uit bij LMO. Vandaag was de returnwedstrijd in Stad aan ’t Haringvliet en moest men deze voorsprong zien vast te houden.

Om 14.30 betraden beide ploegen de grasmat. De harde kern van SNS ontstak hierbij vuurwerk, wat voor een prachtige ambiance zorgde. SNS was niet van plan om vandaag achterover te leunen en liet dat gelijk vanaf de aftrap merken. Er werd vroeg druk gezet op de helft van de tegenstander. In de 4e minuut leverde dit al de 1-0 op. Een vrije trap van Robbin Arensman werd door de Jong achter de doelman van LMO getikt. Dit gaf de mannen van trainer Dabak vleugels en in de 8e minuut was het al 2-0. De sterk spelende Henrik Braber kwam knap door op links en levert vervolgens een perfecte voorzet af aan Melaard. Deze controleert de bal en schiet hem vervolgens feilloos binnen. Hierna lijkt SNS het even kwijt te zijn. En mag het van geluk spreken dat de spitsen van LMO het vizier niet op scherp hebben staan. In de 39e minuut komt de 3-0 op het scorebord. Het is wederom een vrije trap van Arensman, die de volledig vrijstaande de Jong bereikt. Deze schiet de bal strak in de linkerhoek en laat de keeper van LMO kansloos. Een moment van onachtzaamheid zorgt in de 42e minuut voor 3-1. Een lange bal wordt niet goed in geschat en de spits kan vrij voor van Asperen iets terug doen voor LMO. Lang laat het antwoord van SNS niet op zich wachten. Een prachtige pass van Willem Braber bereikt de uitblinkende Melaard. Hij controleert de bal met de borst, waarna hij zonder enige twijfel zijn tweede van de middag maakt.

SNS gaat zodoende met een ruime voorsprong de rust in, wetende dat de wedstrijd zo goed als gespeeld is. De gasten zouden nog vijf keer moeten scoren om een verlenging uit het vuur te slepen. Dit was ook wel te zien aan het spel na de rust. Waarbij SNS al zijn kruit in de eerste helft al lijkt te hebben verschoten en LMO simpelweg geen vuist kan maken. Gescoord wordt er dan ook niet meer in de tweede helft en SNS kan zich op gaan maken voor de finale ronde. Wie hierin de tegenstander wordt is nog niet duidelijk. Aanstaande dinsdag spelen SCO’63 en CION de laatste wedstrijd van hun tweeluik. Al wel bekend is, dat SNS start met een uitwedstrijd op 31 mei. Een week later op 7 juni komt de nog onbekende tegenstander op bezoek in Stad aan ’t Haringvliet