oktober 18, 2015 0 Nieuws, Wedstrijdverslag SNS 1

V.V. SNS 1 – V.V. Goudswaardse Boys 1 4-1 (3-1)

2-0 Jaimy van Rumpt
3-0 Ries van den Boogert
4-1 Robbin Arensman

Opstelling: Aaron Huizer, Henrik Braber, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Xandro Ista(Brent Melaard), Arjan van Gurp, Marijn Arensman(Martin Huizer), Jaimy van Rumpt, Ries van den Boogert, Paul Looij(Robbert Melaard), Robbin Arensman

Vandaag stond voor SNS de thuiswedstrijd tegen Goudswaardse Boys op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. De gasten van vandaag hadden drie punten meer als SNS, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst kon de Stadse formatie dus goede zaken doen en over Goudswaard heen klimmen. Dat het een taaie tegenstander is, blijkt wel uit de statistieken. Er werd maar liefst vier keer gelijk gespeeld, één keer gewonnen en één keer verloren.

De start van de thuisploeg was furieus. De tegenstander werd van het begin af aan kort op de huid gezeten en werden in het eerste half uur compleet overlopen door SNS. In de 7e minuut leverde dit al het eerste doelpunt op. Van Rumpt weet met een prachtige crosspass van Gurp te bereiken. Die vervolgens de bal in één keer meeneemt en zijn tegenstander de hielen laat zien. Met een lage voorzet bereikt hij bij de eerste paal Robbin Arensman, die de bal keurig binnentikt. Een paar minuten later wordt het ook gelijk al 2-0. Een corner van, van Gurp, wordt door de goed ingelopen van Rumpt vlak voor de neus van de keeper binnengekopt. Kort daarna had het via Robbin Arensman ook al 3-0 kunnen zijn, maar de keeper voorkomt met een mooie redding verder onheil voor de gasten. Toch laat de derde Stadse treffer niet lang op zich wachten. In de 24e minuut mag Robbin Arensman een vrije trap nemen aan de zijkant van het veld. Zijn voorzet komt bij de tweede paal terecht en wordt door van den Boogert binnengekopt. Zo staat SNS na een half uur op een comfortabele 3-0 voorsprong. Aan de andere kant moet doelman Huizer twee keer handelend optreden en dat deed hij uitstekend. Toch komt Goudswaard tien minuten voor de rust, iets wat terug in de wedstrijd. Niet goed wegwerken zorgt voor problemen achterin, er wordt vervolgens een onnodige sliding gemaakt, maar uiteindelijk toch een twijfelachtige strafschop gegeven, omdat de aanvaller van Goudswaardse Boys wel heel gemakkelijk naar de grond gaat. De strafschop wordt onberispelijk binnen geschoten, geen kans voor doelman Huizer. Met een stand van 3-1, gaan beide ploegen de rust in.

Na de rust gaat Goudswaardse Boys meer risico nemen. Een middenvelder maakt plaats voor een verdediger en er wordt dus acherin 1 op 1 gespeeld. In de eerste fase na de rust had SNS hier iets wat moeite mee, maar al snel stond de organisatie weer en werd er heel degelijk gevoetbald na de rust. Eén grote kans had Goudswaard wel naar rust, maar hier bracht de lat gelukkig redding. En Huizer moest nog een keer handelen optreden bij een schot uit de tweede lijn. De vele corners en vrije trappen voor de gasten leverden eigenlijk geen gevaar op. Een kwartier voor tijd, gooit SNS de wedstrijd definitief in het slot. Van Gurp wordt door van den Boogert diep gestuurd. Deze levert net als bij de eerste goal een puntgave voorzet af bij Robbin Arensman, die met een geplaatst schot de wedstrijd beslist.

De overwinning van vandaag was dik, maar dan ook dik verdiend. Er is keihard gestreden en ook nog eens goed gevoetbald. In het eerste half uur speelde SNS haar beste voetbal tot nu toe in de competitie. Volgende week staat voor SNS de kraker met Herkingen’55 op het programma. Een hele lastige tegenstander, maar bij een overwinning kan SNS weer goede zaken doen op de ranglijst. Er zal volgende week weer door iedereen hard gewerkt moeten worden, dat is de enige en echte manier waarop de Stadtenaren Herkingen pijn kunnen doen. De aftrap aan de Vrouwtjesweg is om 14.30. We rekenen op jullie steun. Tot volgende week!