november 29, 2015 0 Wedstrijdverslag SNS 2

1-1 Brent
2-2 Raymon
3-2 Willem

Opstelling: Jan van Asperen, Jerry van Bergen(46 Jan van Groningen), Maikel Grootenboer (62 Bart Joppe, 89 Brent Melaard), Pelle Staub (46 Willem Braber), Ronnie Maliepaard, Raymon Maliepaard, Bart Joppe(46 Jodrik ter Haar), Bryan Huizer(30 Corne Melaard), Danny Durinck (40 Xandro Ista, 81 Pelle Staub, Vincent van der Graaff, Brent Melaard(85 Jerry van Bergen)

Zaterdag 28 november begint als een regenachtige dag, maar gehoopt word dat aan het einde van de middag de zon letterlijk en figuurlijk gaat schijnen. Op Sportpark d’n Berg staat namelijk de kraker tegen DJS op het programma. In de kleedkamer is alles al gauw duidelijk er hoeft geen peptalk gehouden te worden want de mannen onder leiding van Kiley Schuurman en Jordi Smit zijn gebrand om deze wedstrijd tegen hun ‘buren’ te winnen. Koste wat kost, lukt het niet met mooi voetbal dan maar met vechtvoetbal. Daarnaast is het belangrijk om de 3 punten op ‘Stad’ te houden om aansluiting te houden met de top 3.

Om 14.15 klinkt het fluitsignaal van de Leidsman Pieter van Zielst die de wedstrijd inluidt, SNS moer er de eerste minuten nog een beetje inkomen, begint wat te afwachtend en moet dan ook helaas naar 6 minuten al tegen een achterstand aankijken. Het spel gaat daarna redelijk gelijk op en er zijn kansjes voor zowel DJS als SNS. Bryan mag meerdere malen aanleggen voor een vrije trap maar missen net wat scherpte. De rechtsback van vandaag, Jerry, is wat zoekende in zijn positie maar met menige slidings maakt hij zijn tegenstander kansloos. Maikel stuurt vanaf zijn positie duidelijk de verdediging aan en er wordt steeds meer opbouwend gevoetbald. Na 22 minuten kan het dan ook niet anders of er wordt gelijk gemaakt. Koelbloedige Brent werkt keurig de bal in het net. Raymon loopt het middenveld dicht. Ronnie en Bart communiceren prima samen wat zorgt voor een stabiele factor in het team. Vincent, Brent en Danny worden meerdere malen weggestuurd is het niet door combinatievoetbal dan wel door de lange bal. Na 30 minuten is het pechvogel Bryan die wederom met een blessure het veld moet verlaten. In de 35e minuut met aan de noodrem worden getrokken door een overtreding te maken buiten het 16 meter gebied. DJS legt aan, een speler kan koppend verlengen op de vrijstaande spits en hij maakt de 1-2. Niet veel later moet Danny het veld geblesseerd verlaten. SNS steekt zijn schouders er nog een keer onder en men weet, vandaag gaat het geen mooi voetbal, maar vechtvoetbal worden.

Na de thee, worden de mouwen wederom opgestroopt, na een aantal wisselingen in het veld is het weer even zoeken hoe we het doel van de overwinning gaan bereiken. De ingebrachte spelers, Jodrik, Willem en Jan tonen fit en beginnen fel aan de wedstrijd. De pot word wat harder, en het geloof blijft dat SNS een goed resultaat kan halen vandaag. Raymon gaat na een prima solo actie door op het doel en besluit na een uur voetbal de gelijkmaker op het scorebord te zetten. De felle Jan van G geeft een prima voorzet op Brent, maar hij kan er net niet bij. Aan de andere kant is het Jan van A die koste wat het kost een andere treffer achter zijn oren weet te voorkomen. Na 72 minuten voetbal krijgt Willem het op zijn heupen en scoort de 3-2. SNS groeit in de wedstrijd en er ontstaan wat meer kansjes voor onder andere Brent en Vincent. In de 81 minuut word Vincent onderuit geschoffeld in de 16 en mag Brent aanleggen voor een penalty, hij ziet deze echter via de paal terug het veld in kaatsen. In de 85e minuut is het stormram Jerry die erin wordt gebracht na meerdere aanslagen op Brent. Op aangeven van Jan van G is het diezelfde Jerry die dicht bij de 4-2 komt maar helaas net een paar cm tekort komt.
Het eindsignaal laat nog even op zich wachten want de leidsman pakt een minuutje of 7 extra tijd mee. Spannende minuten waarin de verdediging van SNS op de proef wordt gesteld. Maar als winnaar uit de bus komt. Na een wat grimmige slotminuten is het de euforie die plaats maakt na het klinken van het eindsignaal.