N.T.V.V. 1 – V.V. SNS 1  0-2 (0-0)

Doelpunten:      0-1 Robbin Arensman

0-2 Robbin Arensman

Opstelling: Jan van Asperen, Willem Braber, Peter Vroegindeweij, Paul Looij, Brent Melaard, Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Ries van den Boogert, Henrik Braber (Jaimy van Rumpt), Robbert Melaard (Sjoerd Koppenaal), Robbin Arensman

Op het zonovergoten sportcomplex “de Kopernis” moest SNS het voor de 4e keer dit seizoen opnemen tegen NTVV. In de voorgaande drie ontmoetingen was SNS de sterkste, maar een makkelijke middag werd door niemand verwacht. NTVV verloor slechts één van de laatste vijf wedstrijden en incasseerde hierbij maar twee tegentreffers. De Stadtenaren hebben na de thuisnederlaag van vorige week tegen DVV’09 zeker iets goed te maken.

SNS begon fel aan de wedstrijd. Het zette vroeg druk en maakte het NTVV met name in de opbouw erg lastig. Dit leverde in de eerste 10 minuten al een paar goede mogelijkheden op voor SNS. Eerst wordt een schot van Robbin Arensman, maar ternauwernood over de lat getikt door doelman Melaard. En de hierop volgende corner wordt door Looij rakelings naast gekopt. Na ruim een kwartier voetballen is het NTVV dat voor de eerste keer gevaarlijk wordt. Kievit denkt na goed doorgaan op doelman van Asperen de 1-0 binnen te schieten. De scheidsrechter keurt het doelpunt wegens buitenspel af, wat leidt tot felle protesten aan de kant van NTVV. In de 28e minuut wordt een goede actie van Henrik Braber helaas niet beloond met een doelpunt. Hij snijdt vanaf links goed naar binnen, maar ziet zijn geplaatste schot over het doel gaan. NTVV wordt voor rust nog een paar keer gevaarlijk uit dode spelmomenten. Maar men was voorin niet scherp genoeg om SNS op achterstand te zetten. In het laatste kwartier voor rust zakt het niveau terug en gebeurd er vrij weinig. Er wordt gerust met een 0-0 stand.

Na de rust is het vooral SNS wat de aanval zoekt en NTVV dat probeert te counteren via de verre uittrappen van doelman Melaard. In de 54e minuut komt SNS op een 0-1 voorsprong. Een crossbal van vd Boogert komt terecht bij van Gurp, deze speelt zijn man uit en legt vanaf links de bal panklaar op het hoofd van Robbin Arensman. In het vervolg van de tweede helft krijgt de voorhoede van SNS genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Doordat dit niet gebeurd blijft het spannend en moet men alert zijn op de tegenstoten van NTVV. In de 70e minuut krijgt NTVV een gemakkelijk gegeven strafschop. Looij houdt bij een vrije trap zijn directe tegenstander licht vast en zonder dat de bal in de buurt is, besluit de scheidsrechter toch om de bal op de stip te leggen. Een ideale mogelijk voor NTVV om langszij te komen. Maar net als in de heenwedstrijd op Stad, is het doelman van Asperen die de inzet van Kievit weet te stoppen en hiermee zijn ploeg een goede dienst bewijst.

In de 90minuut maakt SNS aan alle onzekerheid een einde. Na goed doorgaan van, van Rumpt komt de bal voor de voeten van Robbin Arensman die hiermee zijn 2e van de middag maakt.

Een verdiende overwinning voor SNS. Volgende week een vrij weekend i.v.m. Koningsdag, waarna een week later kampioen Nieuwenhoorn op bezoek komt.