februari 8, 2017 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Doelpunten:
Henrik Braber

Jan van Asperen; Maikel Grootenboer (75’Stephan Westdijk), Edwin v/d Water (46’Joost Boeter), Paul Looij, Ronnie Maliepaard; Kiley Schuurman, Willem Braber, Henrik Braber; Robbin Arensman, Vincent v/d Graaff (65’Niels van ’t Hof)

De winterstop is voorbij, en op 21 januari hadden we nog een vrij weekend. In dit weekend oefenden we tegen Vosmeer en wisten we met 3-1 te winnen. 28 januari, ook toen waren we vrij terwijl vele begonnen met de competitie, maar zoals de eerste speelronde na de zomerstop waren we ook nog vrij. Hierin oefenden we tegen Stavenisse en hier verloren we met 4-1.

Maar 4 februari mochten we weer aantreden voor de competitie, thuis tegen Fios 1. Uit hadden we nog verloren na een 1-0 voorsprong stond het binnen 10 minuten na rust 2-1. Uiteindelijk gingen we alles of niets spelen en verloren we met 4-1.

Vooraf werd de wedstrijd tegen OSV nog even aangehaald. Alles zat erin, strijd, beleving en passie. Maar helaas 0 punten.

Vandaag moest het weer met strijd, passie en beleving en moest het beloond worden.

Al binnen enkele minuten kreeg SNS een mogelijkheid, na een goede aanval over rechts en een goede voorzet werd onderschept door de keeper van Fios, echter had hij de bal niet klem en wilde Vincent de bal oppikken maar werd hij door de keeper vast gepakt aan z’n benen, en waar iedereen dacht aan een strafschop wuifde de scheidsrechter dit weg.

Verder speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld. Veel kansen voor beide teams waren er niet. Henrik zorgde regelmatig voor gevaar voor het doel, alleen de aansluiting was te laat of de voorzet werd gepakt door de keeper. Fios probeerde het een aantal keer van afstand maar deze ballen waren veelal een makkelijke prooi voor doelman Jan. Vlak voor rust werd Vincent weer diep gestuurd, en haalde hij de zoveelste corner uit een duel. SNS moest haast maken want de klok stond al op 45 minuten. Kiley draaide de bal in en deze werd fantastisch geraakt door Henrik die hem verlengde en de bal bij de 2e paal over de doellijn zag rollen en zo stond het 1-0. Gelijk daarna mochten beide teams de kleedkamer opzoeken.

In de rust werd er weer gehamerd op de uitwedstrijd. Ook met een voorsprong de rust in. En snel na rust keken we tegen een achterstand aan.

Vandaag was dat allemaal anders. Een solide verdediging onder leiding van Paul Looij gaf zeer weinig weg. Iedereen strijde om deze voorsprong vast te houden. In de 60ste minuut kreeg Fios wel een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Een overtreding van Willem op de snelle Fios spits werd bestraft met een penalty. Toch blijft de vraag wel of het nou echt in het 16-meter gebied gebeurde (ook de scheidsrechter gaf dit na de wedstrijd toe). Maar door een prima redding van Jan werd deze bal tot corner verwerkt en stond het nog steeds 1-0. Na een minuut of 80 ging Fios alles of niets spelen waardoor SNS meer ruimte heeft voorin. Maar SNS stond elke keer met bijna iedereen vlak voor de eigen 16. Totdat een paar minuten later Robbin er vandoor ging, waar iedereen dacht dat hij voor de beslissing te zorgen schoot hij iets te vroeg en krulde zijn bal over de kruising. Inmiddels zitten we in de 90ste minuut als Fios nog een dot van een kans krijgt maar tot opluchting van heel SNS ging die bal een halve meter naast. In de 96ste minuut vond de scheidsrechter het genoeg en kan SNS eindelijk 3 punten toevoegen aan de 2 eerder behaalde gelijk spelen.

Volgende week mag SNS aantreden tegen Herkingen weer een thuiswedstrijd en de aanvang net zoals altijd om 14:30 uur!