SNS pakt in slotfase volle buit bij Melissant

februari 7, 2016 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Zaterdag 6 februari 2016

V.V. Melissant 1 – V.V. SNS 1 0-1 (0-0)

Doelpunten:
0-1 Robbin Arensman

Opstelling: Jan van Asperen, Edwin van de Water(Jordi Smit), Ries van den Boogert, Pieter van Zielst, Bernd-Jan Vogelaar(Maikel Grootenboer), Robbin Arensman, Marijn Arensman, Martin Huizer, Arjan van Gurp, Paul Looij, Raymon Maliepaard(Danny Durinck)

SNS pakt in slotfase volle buit bij Melissant

Na het gelijke spel van vorige week in de oefenwedstrijd tegen Stellendam, moest er vandaag weer in competitie verband worden aangetreden. Al vanaf begin december is SNS in voorbereiding op deze wedstrijd. Dit komt doordat zowel de geplande duels van vorig jaar, als het duel van januari door verschillende omstandigheden werden afgelast. Toch konden de besproken plannen voor dit duel grotendeels de prullenbak in. SNS mist vandaag namelijk een fiks aantal basisspelers door uiteenlopende redenen. Werk, schorsing, blessures en een blindedarm ontsteking. De opdracht vandaag was dan ook, om compact te spelen, keihard voor elkaar te werken en te loeren op die ene kans. Voor beide ploegen was een goed resultaat van groot belang. SNS en Melissant staan in punten gelijk en degene die vandaag zou winnen, kan voorzichtig weer omhoog gaan kijken.

Bij het betreden van het veld werd gelijk duidelijk dat normaal voetbal hierop niet mogelijk is. Het gras was te lang en door de gaten in het veld was het normaal spelen van een bal over 10 meter niet mogelijk. Dit kwam het strijdplan van SNS alleen maar ten goede, want hoe er vandaag gewonnen zou worden was niet belangrijk. Een eenduidig spelbeeld was het gevolg van deze situatie. De bal werd bij beide ploegen zo snel mogelijk naar voren getrapt en gehoopt op een moment dat deze goed zou vallen. Zo belandde een poging van Marijn Arensman prompt op de lat, waar bij de keeper dacht dat deze over zou zeilen. Aan de andere kant was het Both die een aantal keer dreigend was. Één van zijn schoten hobbelde tot grote opluchting van doelman van Asperen langs de buitenkant van de paal. Vlak voor de rust kwam Looij ondanks een uiterste krachtinspanning net tekort om een scherpe voorzet van, van Gurp bij de eerste paal binnen te knikken.

Na de rust zoals gezegd hetzelfde spelbeeld. Toch is het Melissant wat de grootste kansen krijgt, maar verzuimd om SNS pijn te doen. Voornamelijk Both kreeg een aantal 100% kansen op vijf meter afstand van de goal, maar al zijn inzetten gingen ruim naast of over. Na 70 minuten voetballen, was het SNS dat uit het niets haast op voorsprong kwam. Een afgeslagen bal werd door van Gurp vol op de slof genomen en spatte op de lat uiteen. In het vervolg van de tweede helft was Melissant nog een aantal keer dichtbij de openingstreffer. Eerst was het Vogelaar die een bal ternauwernood van de lijn weet te halen en was er nog een invaller die volledig vrijstaand in de handen van doelman van Asperen kopt. In de 88e minuut is het SNS wat volstrekt tegen de verhouding in op voorsprong komt. De mee opgekomen Smit passeert op links zijn directe tegenstander en levert een perfecte voorzet af op het hoofd van Robbin Arensman. Deze kopt de bal tegen de touwen en geeft het Stadse publiek reden tot juichen. De resterende minuten komt SNS ongeschonden door en de belangrijke drie punten zijn een feit.

Ondanks dat de drie punten vandaag min of meer ‘gestolen’ zijn, is de prestatie daar niet minder om. Er is dan wel niet goed gevoetbald, maar een ieder heeft de meegekregen opdracht keurig uitgevoerd en er is keihard voor elkaar gestreden. Dat is ook een belangrijke kwaliteit. Volgend week ontvangt SNS koploper Flakkee op sportpark d’n Berg. Ook voor dit duel zullen de mouwen weer opgestroopt moeten worden en als dit gebeurd is alles mogelijk. Dat is vandaag wel duidelijk geworden. De aftrap volgende week is om 14.30, we rekenen weer op de steun van het publiek. Tot volgende week!

Volg ons ook op twitter!