V.V. SNS 1 – R.K.V.V. FIOS 1 2-2 (1-1)

Doelpunten: 1-1 Arjan van Gurp
2-2 Vincent van der Graaff

Opstelling: Aaron Huizer, Jodrik Ter Haar(Robbert Melaard), Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Henrik Braber, Arjan van Gurp, Martin Huizer(Marijn Arensman), Ries van den Boogert, Brent Melaard, Jaimy van Rumpt, Paul Looij(Vincent van der Graaff)

Op deze regenachtige zaterdagmiddag, moest SNS het opnemen tegen FIOS uit Achthuizen. Uit de heenwedstrijd bleek wel hoe lastig deze ploeg was. Destijds won SNS ternauwernood door een doelpunt in blessuretijd van Marijn Arensman. De ploeg van trainer Sanha zal dan ook aan de bak moeten, om de punten vandaag in Stad te houden.

De wedstrijd begint zeer rommelig. De passing aan SNS zijde is niet secuur en FIOS ramt iedere bal of naar voren, of over de zijlijn. Na wat kleine mogelijkheden aan beide kanten, zijn het de gasten die halverwege de eerste helft op voorsprong komen. Een aanvaller kan volledig vrij in het zestienmetergebied worden aangespeeld, en schiet de bal slim over doelman Huizer heen. Het antwoord van SNS lijkt heel snel te komen. Braber wordt goed weggestuurd en kan alleen door op de keeper van FIOS. Het lobje mist echter richting en verdwijnt naast het doel. Vlak voor de rust komt SNS toch nog op gelijke hoogte. Een scherp getrapte corner van Van Rumpt, komt terecht bij van Gurp. Deze haalt vanaf 16 meter uit en ziet zijn schot onder de keeper van FIOS door gaan. Er wordt hierdoor gerust met een 1-1 stand.

Het is SNS wat fel uit de kleedkamers komt. FIOS wordt teruggedrongen op eigen helft, wat een paar kleine kansjes op levert. De grootste kans voor SNS is na een kwartier in de tweede helft. Van Gurp ontfutseld een verdediger handig de bal en heeft een volledig vrije doortocht naar het doel. De keeper van FIOS blijft echter goed kijken en weet zijn ploeg met een uitstekende redding in de wedstrijd te houden. Niet veel later onderscheid ook doelman Huizer zich aan de andere kant. Een schot van Buijs lijkt in de kruising te vliegen, maar met een prachtige snoekduik houdt Huizer zijn doel schoon. Een kwartier voor tijd, wordt een bal niet goed weggewerkt achterin. FIOS maakt hier handig gebruik van en komt voor de tweede keer deze middag op voorsprong(1-2). Het wordt voor SNS dan pompen of verzuipen. In de 89e minuut krijgt SNS een vrije trap. Deze komt terecht bij van den Boogert die oog in oog staat met de keeper van FIOS. Hij behoudt het overzicht en legt de bal breed op de vrijstaande van der Graaff. Die op zijn beurt de bal in het lege doel schuift en SNS op gelijke hoogte brengt.(2-2)
SNS probeert in de laatste minuten nog wat door te drukken, maar meer als dit gelijke spel zit er helaas niet in.

Ook trainer Sanha kon niet anders concluderen, dan dat zijn mannen vandaag een mindere dag hadden. Hij gaf hierbij terecht aan, dat zo’n wedstrijd er altijd een keer tussen kan zitten. Volgende week wacht de lastige thuiswedstrijd tegen Flakkee. Deze wedstrijd is nog in de strijd om de 2e periode, waarin het nog alle kanten op kan. SNS kan de steun van het trouwe SNS publiek hierbij weer goed gebruiken. Tot volgende week!