SNS sluit paasweekend winnend af

april 7, 2015 0 Wedstrijdverslag SNS 1

In het competitieprogramma had de KNVB keurig rekening gehouden met het paasweekeinde. Maar door de vele afgelastingen in januari en februari moest er toch gevoetbald worden. Een lastig weekend voor SNS. Op zaterdag kwam Flakkee op bezoek, die een serie van overwinningen had neergezet. En precies 48 uur later moest er aangetreden worden bij Vierpolders, wat zeer recent, maar nipt met 0-1 van Rockanje verloor.
SNS - Flakkee 2

Tegen Flakkee wist SNS heel moeilijk kansen af te dwingen en werd het vooral in de eerste helft afgetroefd op duel kracht. Na een 0-0 ruststand leek SNS in de tweede helft ietwat uit zijn schulp te kruipen. Echter in de 55e minuut viel uit een vrije trap, op ongelukkige wijze de 0-1 voor Flakkee. SNS ging hierdoor wat meer druk naar voren geven en kreeg in de loop van de tweede helft ook nog de 0-2 en de 0-3 achter de oren. Bij een 0-1 stand had van Zielst de gelijkmaker nog op de slof, zijn vrije trap ging helaas via de lat over. In blessuretijd was het Braber die de eretreffer noteerde, na goed voorbereidend werk van Brent Melaard.
SNS - Flakkee 1

Na deze nederlaag was een goed resultaat op 2e paasdag nog belangrijker. Een wedstrijd die gezien de stand op de ranglijst geen probleem zou moeten opleveren voor SNS. Een moeilijke middag leek het ook zeker niet te gaan worden. Er werd dwingend vooruit gevoetbald en naar openingen gezocht in de muur van de thuisploeg. Het leverde een reeks aan halve mogelijkheden op, maar een treffer wilde maar niet vallen. De thuisploeg schoot de ballen zo hard en snel mogelijk naar voren en mede door het ontzettend slecht bespeelbare veld, leverde dit zowaar twee 100% kansen op. Eerst kan de spits de bal in een leeg doel schuiven, maar blijft hij met zijn voet achter één van de vele polletjes haken. En vervolgens zorgt een verkeerde inspeelpass voor een vrije doortocht van een aanvaller van Vierpolders. Ook hij heeft het vizier niet op scherp staan. Dat SNS vervolgens in de 33e minuut op voorsprong komt, mag toch niet verrassend genoemd worden. Een prachtige aanval via Marijn Arensman die Looij inspeelt op de rand van de zestienmeter, hij krijgt de bal vervolgens terug en met een curve laat hij de doelman van Vierpolders kansloos. Met deze voorsprong gaat SNS ook de rust in. Na rust zakt het niveau van de wedstrijd en weet SNS uiteindelijk de belangrijke 3 punten te bemachtigen.

Volgende week wacht voor SNS de lastige uitwedstrijd bij Stellendam. Om 14.30 is de aftrap op sportpark Molengors. Wij hopen op veel support. Tot dan!