september 13, 2015 0 Nieuws, Wedstrijdverslag SNS 1

Z.B.V.H. 1 – V.V. SNS 1 1-1 (2-2)

Doelpunten: 0-1 Robbert Melaard
1-2 Ries van den Boogert

Opstelling: Aaron Huizer, Henrik Braber, Peter Vroegindeweij, Ries van den Boogert, Xandro Ista, Arjan van Gurp, Marijn Arensman, Pieter van Zielst, Robbert Melaard(Martin Huizer), Brent Melaard(Jaimy van Rumpt), Paul Looij(Danny Durinck)

Door de afgelasting van vorige week, moest SNS vandaag voor het eerst in competitie verband aantreden. Een eerste echt krachtmeting voor de mannen van Poortvliet en Smit na een toch wat teleurstellend verlopen voorbereiding. Toch kan er ook positief worden terug gekeken naar bijvoorbeeld de bekerwedstrijd tegen NSVV. Waarbij SNS tot 10 minuten voor tijd met 0-1 leidde, maar door wat ongeluk uiteindelijk nog met 2-1 de bietenbrug op ging. In deze wedstrijd brak doelman van Asperen zijn ellepijp, wat een flinke aderlating is voor SNS. De verwachting is dat hij zijn 8 weken uit de roulatie is. Voor de rest stond er een fitte selectie aan de aftrap, waar alleen Robbin Arensman ontbrak vanwege een vakantie. De tegenstander van vandaag, ZBVH verraste vorige week met een 1-2 overwinning uit bij De Jonge Spartaan en liet daarmee zien een moeilijk te verslaande ploeg zijn. De mouwen konden dan ook weer opgestroopt worden.

SNS begon sterk aan de wedstrijd en had gedurende de eerste 40 minuten de wedstrijd prima onder controle. Er werd zo nu en dan goed opgebouwd en met name via de uitblinkende Arensman konden de vleugelspelers in stelling worden gebracht. Na 25 minuten werd een pass van achteruit door Looij goed doorgespeeld naar Robbert Melaard. Deze draait en keert in de zestienmeter net als Mariano Bombarda dat vroeger deed en schiet de bal uiteindelijk met zijn linkerbeen buiten bereik van de keeper in de verre hoek. Gezien het wedstrijdbeeld een verdiende voorsprong voor SNS. Dat er nog genoeg te verbeteren valt bleek 5 minuten voor rust. Er wordt slordig balverlies geleden, waarna notabene de rechtsback keurig de buitenspelval omzeilt en er in eens een 5 tegen 2 situatie ontstaat. Deze overmacht was de SNS verdediging te machtig en zo komt ZBVH uit het niets op gelijke hoogte (1-1). Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

In de tweede helft werd ZBVH wat brutaler en waren ze ook meer op de helft van SNS te vinden. Toch door goed verdedigend werk van met name Braber, die een puike wedstrijd speelde, bleven echte grote kansen voor de thuisploeg uit. Zo nu en dan werd eruit de tweede lijn geschoten, maar Huizer liet zien een betrouwbare doelman te zijn en wist van geen wijken. SNS werd de tweede helft met name gevaarlijke uit standaard situaties. Waar eerste aanvoerder Vroegindeweij nog net naast kopte, was het in de 70e minuut wel raak. Een prachtig aangesneden voorzet van, van Gurp werd bij de tweede paal ingekopt door van den Boogert, waarmee SNS op een 1-2 voorsprong kwam. Na dit doelpunt werd het onvriendelijker en werden er door de thuisploeg een aantal smerige overtredingen begaan. De scheidsrechter trad hier niet adequaat tegen op, wat de leidsman verweten mag worden. 10 minuten voor tijd komt ZBVH wederom op gelijke hoogte. De aanvoerder mag ongehinderd doorkoppen en bij de 2e paal wordt de bal binnen gewerkt. Hierna zal er niet meer gescoord worden en reist SNS met gemengde gevoelens terug naar Stad aan ’t Haringvliet. Er is hard voor elkaar gewerkt, bij vlagen goed gevoetbald, maar toch nog genoeg dingen die verbetert moeten worden, om uiteindelijk de gewenste vorm te krijgen.

Volgend week wacht SNS de derby met DVV’09. De Dirkslanders zijn de competitie goed gestart met 6 punten uit twee wedstrijden en zijn daarmee de huidige lijstaanvoerder. Reden genoeg voor de Stadse Strijders om volgende week de messen te slijpen en de mouwen op te stropen. Om 14.30 is de aftrap aan de Vrouwtjesweg, tot volgende week!