SNS verliest nipt van OSV na boeiend duel

SNS verliest nipt van OSV na boeiend duel

mei 1, 2018 0 Wedstrijdverslag SNS 1

SNS en OSV Oud-Beijerland hebben op sportpark “Den Berg” de vele (neutrale) toeschouwers een leuke middag weten te bezorgen. In een aantrekkelijk en spannend duel was het uiteindelijk OSV die met een nipte overwinning aan het langste eind trok.

Het team van trainer Taco Brouwer was geenszins van plan het de koploper vanmiddag naar de zin te maken. In verband met de schorsing van aanvoerder en laatste man, Peter Vroegindeweij, had trainer Taco Brouwer aantal wijzigingen doorgevoerd. Martijn v.d. Boogert vormde nu samen met Paul Looij het centrum. SNS moest het initiatief in het begin weliswaar aan de bezoekers laten, maar nam zodra mogelijk het initiatief over. Zo ontspon zich voor de neutrale toeschouwer een boeiend duel, met veel strijd en felle, doch faire duels. Clubmensen genoten van de vele doelpunten van hun team en verbaasden zich over ‘het gemak’ waarmee de doelpunten tot stand kwamen.

OSV begon goed aan het duel en kwam al na tien minuten op voorsprong, toen Ilyas Edir een vrije trap van buiten de “16” strak en laag in de korte hoek, via de binnenkant van de paal, achter SNS-doelman Jan van Asperen wist te schieten: 0-1. SNS veerde meteen op , maar moest in de 20emin. opnieuw een tegentreffer incasseren. Een te korte terugspeelbal van Willem Braber werd door Hatim Oucherif onderschept en achter Jan van Asperen geschoten: 0-2. Het leek een makkelijke middag voor de bezoekers te gaan worden, maar arbiter Herman Merkestein uit Loosduinen zag in het 16-meter gebied een overtreding op Vincent van der Graaff en wees resoluut naar de stip. Robbin Arensman liet zich deze buitenkans niet ontnemen en schoot de bal van 11 meter snoeihard door het midden achter de OSV-doelman: 1-2. SNS rook nu mogelijkheden en zag even later de OSV-doelman goed ingrijpen bij een laag schot van Arjan van Gurp. Maar aan de andere kant was het de spits van OSV, die zijn kopbal over het doel zag gaan,  even later kon Jan van Asperen een inzet van dezelfde spits ternauwernood met de hand uit de hoek tikken. Toch was het in de 35emin. wel raak. De linkerspits, Marco van Daalen, slaagde er in de bal vanaf de achterlijn voor het doel te krijgen en zag Rens Burgwal bij de tweede paal – ten koste van een pijnlijke botsing met die doelpaal – de bal in het doel werken: 1-3. Ook nu konden de bezoekers niet lang van deze marge genieten, want het was de geheel vrijgelaten Robbin Arensman, die in de 38emin. vanaf de 5-meterlijn attent reageerde op een door Willem Braber snel genomen vrije trap: 2-3. Terwijl SNS  dacht om de gelijkmaker voor de rust te maken, was het OSV dat uit een snelle counter toeslag. De linkerspits kreeg in de 41emin. een vrije doortocht naar het SNS-doel en wist Jan van Asperen met een stiftbal te passeren: 2-4. SNS reageerde ook dit keer weer goed, een snel genomen vrije trap van Jaimy van Rumpt werd door Vincent van der Graaff rakelings over gekopt.
Hierna floot de scheidsrechter voor de rust (2-4).

SNS ging in de tweede helft meteen vol op de aanval, maar zag al meteen linksback Henrik Braber met een spierblessure uitvallen. Niels van ’t Hof kwam voor hem in de plaats en Arjan van Gurp zakte een linie. Het bracht echter geen wijziging in de aanvalsplannen SNS. Nadat de keeper van OSV in de 51emin. een vrije trap van Robbin Arensman, na een overtreding op de goed spelende Brent Melaard, nog uit de benedenhoek wist te duiken, was hij in de 56emin. kansloos op de vrije trap van zo’n 30 meter over de muur en stijf in de kruising: 3-4. OSV dacht de wedstrijd rustig naar de hand te kunnen zetten, maar moest in de 73emin. dan toch de gelijkmaker incasseren. Een ‘ongelukkige’ inspeelbal door het midden, werd door SNS goed onderschept en uit de tegenaanval was het opnieuw Robbin Arensman, die met een schitterend afstandsschot van ver buiten de ‘16’ over de OSV-doelman de rechterbovenhoek voor de tweede maal wist te vinden: 4-4.

OSV reageerde hierop en ze probeerden de punten toch mee te nemen naar Oud Beijerland. Na een snel genomen vrije trap aan de zijlijn, was het de aanvaller van OSV, die binnen de ‘16’ in twee pogingen van dichtbij Jan van Asperen wist te passeren: 4-5. In de slotfase deed SNS er alles aan om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Alle ballen gingen in de richting van het OSV-doelgebied, maar ook in de 5 extra speelminuten wist de OSV-afweer dit keer met man en macht stand te houden en een zwaarbevochten overwinning mee naar huis te nemen. De toeschouwers konden –ondanks de regenbuitjes – terugzien op een vermakelijke voetbalmiddag.

Complimenten voor de inzet en het spel van SNS. Als jullie de laatste

4 wedstrijden van dit seizoen hetzelfde kunnen laten zien, als zaterdag jl., dan kan het seizoen nog mooi eindigen.

SNS – OSV Oud-Beijerland 4-5 (2-4):  10. Ilyas Edir 0-1; 20. Hatim Oucherif 0-2; 22. Robbin Arensman 1-2 pen.; 35. Rens Burgwal 1-3; 38. Robbin Arensman 2-3;  41. Marco van Dalen 2-4; 56. Robbin Arensman 3-4; 73. Robbin Arensman 4-4; 84. Rens Burgwal 4-5.

SNS: Jan van Asperen –– Brent Melaard (87. Joderik ter Haar), Martijn van den Boogert, Paul Looij en Henrik Braber (47. Niels van Hof) –– Jaimy van Rumpt, Willem Braber, Robbin Arensman en Arjan van Gurp –– Vincent van der Graaff en Stephan Westdijk (66. Hamza Alkulib).

OSV Oud-Beijerland:
Tom Kukler –– Jock de Burgo, Youri van Ruiven, Bas Koelemeijer en Laurent Brethouwer –– Tim Wiendels, Ilyas Edir (61. John van Tiggelen) en Ricardo Danning –– Rens Burgwal (89. Alex Munvaneza), Hatim Oucherif en Marco van Daalen.

Bijzonderheden:
Arbiter H. (Herman) Merkestein uit Loosduinen gaf geel aan Robbin Arensman.

Met dank aan Ben Lijten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons ook op twitter!