SNS verliest ternauwernood van de nummer 2 OSV uit Oud Beijerland

december 12, 2016 0 Wedstrijdverslag SNS 1

SNS moest de laatste wedstrijd voor de winterstop aantreden tegen de nummer 2 OSV Oud-Beijerland. In de slotfase wist OSV het nog naar zich toe te trekken. OSV de formatie van trainer Ed Kruijthof nam, na een 0-0 ruststand, met de kleinst mogelijke overwinning de punten alsnog mee naar huis. Zo bleef de formatie van Peter van Poortvliet, welke SNS aan het einde van het seizoen gaat verlaten, weer met lege handen. Maar deze wedstrijd biedt perspectief voor de 2e seizoenshelft.

Ondanks de druilerige weersomstandigheden was er vanmiddag volop activiteit op sportpark “d’n Berg” in Stad aan ’t Haringvliet. Voorafgaand aan het duel tussen SNS en OSV stond er immers de eerste rugbywedstrijd van ERFC Eilanders op het programma en zij zorgden  tevens voor een gezellige ‘derde helft’ in de ‘warme’ kantine, waar de voetbalsupporters dan ook maar moeilijk uit te krijgen waren.
Dat er een verschil is tussen trainen op een kunstgrasveld en voetballen op een gladde grasmat is inmiddels wel duidelijk. De thuisploeg van trainer Peter Poortvliet, die tot vandaag in elf wedstrijden slechts 6 keer wist te scoren, was voornemens om de huid zo duur mogelijk te verkopen. Zij liet het balbezit aan de bezoekers en loerden voortdurend op de countermogelijkheden op de natte mat. Met de ‘lange’ Jan van Asperen in het SNS-doel werd OSV ook nog eens tactisch gedwongen tot voorzetten in het overbevolkte “16”-metergebied. Toch ontstonden er aan beide kanten wel mogelijkheden. Zo schoot Brent Melaard na zo’n dieptepass rakelings voorlangs, belandde een vrije trap van Robbin Arensman vanaf de rand “16” in de muur en voorkwam OSV-doelman Roeland de Vries dat Sebastiaan van Rijen in de 38e min. de wedstrijd kon openbreken.
Aan de andere kant voorkwam de SNS-goalie in de 40e min. dat een vrije trap van Ilyas Edir in de bovenhoek kon verdwijnen. In de tweede helft nam OSV meer initiatieven om iets aan de brilstand te veranderen. Nadat Remi Smulders zijn kopbal onder de lat zag worden weggetikt, was het vervolgens ook Rens Burgwal, die in de 59e min. zijn solo op de SNS-doelman zag stranden. Met invaller Alex Munvaneza in de ploeg voor OSV gebeurden er plotseling  ‘onverwachte’ dingen voor het SNS-doel. Maar ook de OSV-doelman moest alert blijven om te voorkomen dat een inzet van Robbin Arensman in de 72e min. voor een verrassing zou kunnen zorgen. Helaas voor SNS, kwam de bevrijdende treffer voor de bezoekers er uiteindelijk toch, want uit een corner van de ingevallen John van Tiggelen was het Ilyas Edir, die in de 83e min. van dichtbij de SNS-doelman met een kopbal wist te verrassen: 0-1. In de slotminuut legde arbiter Wim Boer uit Spijkenisse de bal voor SNS nog op de rand van de “16”, maar OSV-doelman Roeland de Vries wist de inzet van Robbin Arensman voor de doellijn te keren en daarmee de zege veilig te stellen.

Scheidsrechter Boer heeft 8 maal de gele kaart getrokken. Allebei de ploegen 4. 2 Gele kaarten voor overtredingen en de andere voor praten!

De mannen van trainer Poortvliet hebben de huid vandaag zo duur mogelijk verkocht. Er werd met passie en inzet gevoetbald. Als deze lijn na de winterstop wordt opgepakt, zullen de punten zeker volgen.

Mannen nu winterstop, het eerste weekend van januari op trainingsweekend en dan er met elkaar  voor gaan.

SNS – OSV Oud-Beijerland 0-1 (0-1): 83. Ilyas Edir 0-1.

SNS: Jan van Asperen –– Bernd-Jan Vogelaar (75. Stephan Westdijk), Martin Huizer, Paul Looij en Ronnie Maliepaard –– Henrik Braber  –  Joost Boeter,  Vincent van der Graaff, Robbin Arensman, Sebastiaan van Rijen  ––  Brent Melaard.

OSV Oud-Beijerland: Roeland de Vries –– Bas Koelemeijer, Youri van Ruiven, Kevin de Wit en Patrick den Dulk –– Gert-Jan de Jong (75. John van Tiggelen) en Justin  de Lange –– Rens Burgwal, Ilyas Edir en Remi Smulders (60. Alex Munvaneza) –– Patrick Schilperoord.

 

Volg ons ook op twitter!