Zaterdag 28 februari 2015

V.V. SNS 1 – Herkingen’55 1 0-1 (1-3)

Doelpunten: 1-2 Brent Melaard

Opstelling: Jan van Asperen, Martin Huizer, Peter Vroegindeweij, Paul Looij, Henrik Braber, Arjan van Gurp, Marijn Arensman,Vincent van der Graaff(Ronnie Maliepaard), Ries van den Boogert, Brent Melaard, Robbert Melaard (Jaimy van Rumpt)

Na wederom een afgelasting vorige week, moest er vandaag worden aangetreden tegen Herkingen. De afgelopen drie ontmoetingen eindigden allemaal in een gelijkspel en iedere keer gaf SNS een ruime voorsprong weg. Ondanks dat er aan de aftrap 4 basisspelers ontbraken, was men er opgebrand om vandaag een goed resultaat neer te zetten.

SNS begon te slap aan de wedstrijd en dit zou het elftal van trainer van Sanha vandaag ook opbreken. Herkingen was overal een stapje eerder en maakte zodoende ook de meeste aanspraak op een overwinning. In de 10e minuut kreeg SNS nog wel een kans via van Gurp, maar zijn inzet was een simpele prooi voor doelman Kievit. In de 17e minuut was het aan de andere kant wel raak. Van Asperen komt binnen de zestienmeter iets later bij een bal als Zondervan en de scheidsrechter besluit om de bal op de stip te leggen. Deze wordt door Zondervan benut en zet Herkingen op een 0-1 voorsprong. Niet veel later nog een grote kans voor Herkingen maar deze open kans wordt door van Asperen prima gepareerd.

Na de rust een feller SNS, maar is men aanvallend wederom machteloos. In de 67e minuut komt Herkingen op een 0-2 voorsprong. En lijkt het een lastig verhaal te worden voor de thuisploeg. Toch knokt SNS zich nog terug en is het de goed ingevallen van Rumpt die voor meer dreiging zorgt. Met nog een kwartier op de klok is het Brent Melaard die een SNS aanval knap afrond en zo voor de aansluitingstreffer zorgt. In de 80e minuut wordt een bal tekort terug gespeeld op doelman Kievit en gaat de bal via van den Boogert maar net over het doel. Kort hierop maakt Herkingen op 1-3 en is de wedstrijd gespeeld. SNS probeert het nog wel en krijgt nog een kans via van Rumpt, maar het mocht allemaal niet meer baten.

De rug zal gerecht moeten worden voor de lastige uitwedstrijd bij DVV’09 volgende week. De Aftrap in Dirksland is om 14.30. De steun van de trouwe aanhang is zeer welkom!