Zaterdag 1 maart 2014

Stellendam 1 – V.V. SNS 1   2-0 (2-0)

Doelpunten:

Opstelling: Jan van Asperen, Bernd-Jan Vogelaar, Peter Vroegindeweij, Paul Looij (Willem Braber), Gerben de Jong (Sjoerd Koppenaal), Arjan van Gurp, Brent Melaard, Ries van den Boogert, Henrik Braber, Jaimy van Rumpt, Robbert Melaard

Vandaag stond de tweede confrontatie van het seizoen met Stellendam op het programma. Beide ploegen konden een overwinning goed gebruiken, gezien het puntverlies dat in de voorgaande wedstrijden opgelopen was. In de thuiswedstrijd boekte SNS een nipte 1-0 zege. In deze lastige uitwedstrijd kon SNS de vervelende nasmaak van de wanprestatie van vorige week wegspoelen.

Onder prima weersomstandigheden floot de scheidsrechter een half uur later dan normaal voor het begin van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen de wedstrijd wat afwachtend. Stellendam tikte de bal veelal rond achterin en probeerde dan via de lange bal de buitenspelers te bereiken. SNS daarentegen had moeite om de bal vast te houden en kon geen echte kansen creëren. Na nog geen kwartier voetballen kwam Stellendam gelukkig op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd in het strafschopgebied gebracht. SNS krijgt de bal niet weg uit de zestien en geeft de aanvaller van Stellendam de mogelijkheid om uit te halen. Via een aantal benen verdwijnt de bal uiteindelijk achter de kansloze van Asperen. Niet veel later krijgt SNS weer een grote klap te verwerken. Een overtreding op de rand van de zestien wordt door de scheidsrechter bestraft met een vrijetrap. De vrijetrap wordt over de muur gekruld en in de rebound is het Stellendam dat de 2-0 maakt. Zo kijkt SNS na nog geen 20 minuten spelen al tegen een 2-0 achterstand aan en moet het op jacht naar de aansluitingstreffer.

Er volgen een paar kleine mogelijkheden. Brent Melaard komt goed door op rechts, waarna zijn voorzet helaas de scherpte mist om echt gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft krijgt SNS de eerste echte serieuze mogelijkheid. Een lange bal van Vroegindeweij wordt door vd Boogert terug gelegd op van Rumpt. Zijn schot verdwijnt maar rakelings over het doel van doelman van Helden. Stellendam komt er zo nu en dan snel uit via de behendige buitenspelers, maar creëert ook geen echte grote kansen. De grootste kans van de wedstrijd krijgt SNS in de 42e minuut. Een pass van de Jong wordt gemist door de Stellendamse verdediging en komt voor de voeten van vd Boogert. Hij was zich niet bewust van de ruimte die hij had en schiet in de handen van doelman van Helden.

De tweede helft was minder spectaculair dan de eerste helft. Er waren door slordigheden over en weer geen uitgespeelde aanvallen. Vaak als SNS in kansrijke positie kwam, was de eindpass slordig en werd hierdoor een mogelijkheid om zeep geholpen. Stellendam kon hier in de counter ook geen gebruik van maken. De wedstrijd bloedde dood en het geloof bij SNS in een ommekeer werd steeds minder. Na 92 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en blies hij voor het laatst deze middag.

De werklust en beleving bij SNS was vandaag vele malen beter dan vorige week. Er werd geknokt voor elkaar, alleen aanvallend was men machteloos. Dit zal volgende week anders moeten als OFB op bezoekt komt. Een overwinning volgende week is broodnodig. De aftrap is om 14.30