september 23, 2016 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Doelpunten:
0-1 Peter Vroegindeweij

Opstelling: Jan van Asperen; Henrik Braber, Bryan Huizer, Peter Vroegindeweij, Edwin v/d Water (70’ Joderik ter Haar); Bart Joppe, Willem Braber, Brent Melaard; Paul Looij, Robbin Arensman, Kiley Schuurman (87’ Rik Langendijk).

SNS moest vandaag, 17 september, aantreden in en tegen Herkingen

Waar SNS vorige week tegen Fios matig begon waren ze vandaag vanaf moment 1 wakker. SNS kreeg al snel diverse kansen op goals. SNS zette druk waardoor Herkingen al snel de diepe speelde richting de sterke spits of snelle buitenspelers. De verdediging stond vandaag als een huis en SNS gaf niets weg. Op een paar afstandsschoten na die een makkelijke prooi waren voor doelman Jan.

SNS daarin tegen kreeg al aardig wat kansen. Zo kreeg Henrik, na een goeie aanval over de linkerkant, een grote kans maar zijn schot belandde aan de verkeerde kant van de paal. Ook kwam vaak de laatste bal net niet goed terecht. Zo had Brent mensen voor het uitkiezen na een actie, maar ook hier ontbrak weer de juiste pass. Na 28 minuten voetballen beloont SNS dan eindelijk zichzelf. Na een actie over de rechterkant legt Kiley de bal terug op randje 16 waar Robbin de bal in het doel lijkt te werken. Echter staat de keeper op de goede plek en stompt de bal terug, daar staat de goed mee opgekomen Peter, die de keeper wel weet te verschalken. En de terechte voorsprong staat op het scorebord, 0-1. SNS krijgt echter na de 0-1 nog meerdere kansen om de rust in te gaan met een voorsprong van 0-3. Echter lukt SNS dit niet. Herkingen krijgt nog 1 kans door een bal te onderscheppen op het middenveld, maar de diepe bal is een prooi voor Jan die op tijd zijn doel uit is.

In de 2e helft, hetzelfde spelbeeld, SNS krijgt weer meerdere kansen. Paul Looij mist een grote kans, enkele schoten van Robbin zijn een prooi voor de keeper van Herkingen, net zoals enkele vrije trappen. Ook Peter zijn schot beland aan de verkeerde kant van de paal. En zoals een bekend, als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dit wel. Na dik 70 minuten voetballen, gaat de nummer 10 een 1-2 aan in de hoek van het 16 meter gebied. Uit het niets geeft hij een harde gil en valt voor over, achtervolger Peter valt over hem heen en tot ieders verbazing geeft de scheidsrechter een penalty. Dit cadeautje wordt in de rebound uitgepakt en de stand is weer gelijk. SNS gaat meer aanvallen, de voorzetten van Robbin zijn allemaal net te scherp voor Brent waardoor de keeper of een verdediger er tussen kan komen. In de 87ste minuut wordt er weer een diepe bal gespeeld door Herkingen die bij de rechtsbuiten terecht komt. Deze loopt naar binnen en haalt van randje 16 uit en schiet de bal in de kruising 2-1. SNS gaat nog 1 op 1 spelen maar het helpt helaas niet meer. SNS verliest weer, en ditmaal is iedereen het er over eens dat dit een onterechte nederlaag is. Hier hebben we niets aan, en verzacht de pijn niet.

Volgende week speelt SNS haar eerste thuiswedstrijd. Op Sportpark d’n Berg begint de wedstrijd tegen NTVV om 14:30 uur. NTVV heeft vandaag zijn eerste overwinning te pakken, ze wonnen met   2-0 van Flakkee.