Zaterdag 31 mei 2014

CION 1 – V.V. SNS 1    2-2 (1-1)

Doelpunten:      1-1 Brent Melaard, 1-2 Robbin Arensman

Opstelling: Jan van Asperen, Peter Vroegindeweij, Willem Braber (Jaimy van Rumpt), Bernd-Jan Vogelaar (Martijn Braber), Paul Looij, Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Ries van den Boogert (Sjoerd Koppenaal), Henrik Braber, Brent Melaard, Robbin Arensman

Voor de 2e ronde van de nacompetitie moest SNS vandaag afreizen naar Vlaardingen. CION mocht door het wegvallen van TransvaliaZW alsnog deelnemen aan de nacompetitie. In de 1e ronde waren ze veel te sterk voor SCO’63 welke met, 3-0 en 0-4 verslagen werd. SNS was dus gewaarschuwd voor deze goed voetballende ploeg.

JE7F6303 (Medium)

Van een echte nacompetitie sfeer was deze middag zeker sprake. Met een orkaan van vuurwerk werd het veld door beide ploegen betreden. SNS leek na de aftrap nog steeds onder de indruk van de taferelen buiten het speelveld. CION speelde vol op de aanval en zette SNS vast op eigen helft. Dit resulteerde al gelijk in een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van SNS. Van Asperen moest al binnen een paar minuten redding brengen op een schot van de buitenspeler die volledig vrijstaand kon uithalen. In de 15e minuut viel dan ook de verwachte 1-0. Wederom moest er door SNS een corner toegestaan worden. De corner werd strak ingedraaid en kon bij de eerste paal keurig ingekopt worden. In de 20e minuut de eerste echte grote kans voor SNS. Melaard wordt na een mooie pass vanuit het middenveld diep gestuurd en kan alleen op de doelman af. De doelman keert het schot en de daaropvolgende corner voor SNS levert geen gevaar op. SNS staat minder onder druk dan in de beginfase, maar met name vanuit dode spelsituaties is de thuisploeg zeer gevaarlijk. Men mag dan ook van geluk spreken dat de achterstand nog steeds maar één doelpunt is. In de 41e minuut is het SNS wat razendsnel countert. Een goedee uittrap van, van Asperen komt terecht bij van Gurp. Deze speelt op prachtige wijze twee tegenstanders uit en levert vervolgens een perfecte voorzet af op het hoofd van Melaard, die de bal achter de doelman van CION knikt. Wat een opsteker voor SNS. Voor rust krijgt SNS nog twee mogelijkheden. Eerst is het Willem Braber die met een vrije trap van den Boogert bediend, hij komt helaas net niet tot een schot. Uit de corner die hierna ontstaat, wordt een kopbal van, van den Boogert net van de lijn gehaald door een verdediger van de thuisploeg. Zo wordt er gerust met een 1-1 tussenstand.

JE7F6756 (Medium)

De tweede helft is nog maar net begonnen of SNS komt al op 1-2. Of de bal door CION na een blessurebehandeling teruggespeeld moest worden doet er niet toe, maar het is in ieder geval SNS dat via Vogelaar razend snel de bal onderschept. Deze speelt van Gurp in, die op zijn beurt Melaard wegstuurt. Deze geeft een mooie voorzet op de ingelopen Robbin Arensman die SNS op voorsprong schiet. Eigenlijk gelijk na dit doelpunt is het SNS wat zich volledig terug laat zakken op eigenhelft en niet meer aan voetballen toe komt. CION voert de druk op en creëert een aantal kansen die er niet in willen. Ook een gemakkelijk gegeven strafschop in de 75e minuut is aan een verdediger van CION niet besteed, hij schiet de bal ruim over. SNS kan daarentegen nog één keer counteren via de ingevallen van Rumpt. Hij ziet zijn inzet helaas in het zijnet belanden. Vlak voor tijd is het CION wat nog een vrije trap krijgt te nemen op de rand van de zestienmeter. Deze wordt goed ingeschoten, maar door van Asperen schitterend van onder de lat vandaan getikt. Uiteindelijk valt dan in blessuretijd toch nog de verdiende 2-2. Een corner wordt wederom bij de eerste paal binnengekopt. Over de hele wedstrijd gezien, moet SNS zeker tevreden zijn met dit resultaat. Volgende week wacht de finale wedstrijd in Stad aan ’t Haringvliet. De aftrap is om 14.30. Komt allen en steun SNS in de strijd om een plaats in de 3e klasse.