februari 29, 2016 0 Wedstrijdverslag SNS 1

1-1 Robbin Arensman
1-2 Robbin Arensman
1-3 Xandro Ista

Opstelling: Jan van Asperen, Henrik Braber, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Raymon Maliepaard, Ries van den Boogert, Marijn Arensman, Danny Durinck(Xandro Ista), Arjan van Gurp, Paul Looij(Robbert Melaard), Robbin Arensman

Vorige week liep SNS tegen een ongelukkige en onterechte nederlaag aan bij NSBVV. De Stadtenaren hadden het betere van het spel en ook de grootste kansen, maar de thuisploeg had aan een gemakkelijk gegeven penalty genoeg, om de overwinning uit het vuur te slepen. Reden genoeg om vandaag revanche te nemen. DVV’09 kent een moeizame start van 2016 en wist deze jaargang nog niet te winnen. Toch kon DVV bij een overwinning weer op gelijke hoogte komen met SNS, het beloofde een spannende pot te worden.

Dit laatste zou het vanmiddag toch niet echt worden. Voetballend was het zeer matig en een echte strijd werd het ook niet, omdat de scheidsrechter de wedstrijd volledig dood blies. In de eerste helft wisten beide ploegen bijzonder weinig kansen te creëren. Het was dan ook tekenend dat de doelpunten voor rust uit dode spelsituaties ontstonden. DVV kreeg na 20 minuten spelen wel heel gemakkelijk een penalty toegekend. Een onschuldig duel na een hoekschop en een grote brul van de DVV’er waren voor de scheidsrechter aanleiding om de bal op de stip te leggen. Deze werd heel beheerst door Springvloed-Dubbeld binnen geschoten. Een echte reactie van SNS liet best lang op zich wachten. Vlak voor de rust kreeg SNS een buitenkansje in de vorm van een vrije trap. De bal ligt net buiten de zestienmeter, ideaal voor de krachtige linker van Robbin Arensman. Ditmaal koos hij er voor om de bal met gevoel om de muur heen te krullen en liet doelman v/d Velde geen kans. Met deze 1-1 stand werd er uiteindelijk gerust.

Na de rust was SNS duidelijk de betere ploeg. Al na een paar minuten kreeg Robbin Arensman de kans om slordig balverlies achterin bij DVV af te straffen, zijn actie duurde alleen net iets te lang en kon deze kans door DVV verijdeld worden. Na 54 minuten kwam de ploeg van trainer Poortvliet alsnog op voorsprong. Een bal wordt door Durinck keurig onderschept, hij zoekt vervolgens de achterlijn op en levert een piekfijne voorzet af bij Robbin Arensman, die de bal alleen maar binnen hoeft te schuiven. DVV kon in het verdere verloop van de tweede helft niet echt een vuist maken. Er werden amper kansen gecreëerd en SNS bleef gemakkelijk overeind. Wel had SNS de wedstrijd al wat eerder moeten beslissen, want er werd door de thuisploeg veel ruimte weggeven. In de 88e minuut leek het toch nog even spannend te worden toen SNS door een tweede gele kaart van v/d Boogert met 10 man kwam te staan. Toch wist DVV ook in de tien minuten durende blessuretijd niet echt gevaarlijk te worden. Vlak voor het eindsignaal leek van Gurp in de omschakeling op weg naar de 1-3. Hij werd echter getorpedeerd door doelman v/d Velde en rood was hier op zijn plaats geweest. De scheidsrechter liet echter doorspelen en Ista kon de bal in het lege doel werken.

Zo boekt SNS uiteindelijk een dik verdiende overwinning. Volgende week wacht de derby met NTVV en zal er weer alles aan gedaan worden om de punten op Stad te houden. We rekenen weer op de steun van het SNS publiek. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week!