V.V. SNS 1 – V.V. Herkingen’55 1    5-1 (2-0)

3-0 Jordi Smit

4-0 Maurice Bruggeman

5-0 Ries van den Boogert

Opstelling: Jan van Asperen(Kiley Schuurman), Henrik Braber, Pieter van Zielst, Martin Huizer, Ries van den Boogert, Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Maurice Bruggeman, Jordi Smit(Jodrik Ter Haar), Martijn Braber (Sjoerd Koppenaal), Robbin Arensman

Vandaag stond voor SNS de eerste officiële wedstrijd op het programma onder de nieuwe trainer Sanha. Na twee ruime overwinningen op DRL en Flakkee en twee nederlagen tegen WHS en NTVV, moest er vanavond aangetreden worden tegen Herkingen’55 in het bekertoernooi. De ploeg van Marius Hotting, miste nog een aantal vaste waarden, maar blijft voor SNS een lastig te bespelen tegenstander. Ook SNS miste vanavond een aantal jongens, maar toch gaat het elftal steeds meer vorm krijgen.

SNS begint fel aan de wedstrijd. Dit levert al binnen een paar minuten de eerste grote kans op. Na wat geklungel in de defensie van Herkingen kan Robbin Arensman alleen op de doelman af. Zijn stift eindigt helaas tegen de paal. Het is met name SNS wat in de aanval is en Herkingen dat er zo nu en dan met een counter uit probeert te komen. Het enige wat bij de vlot lopende SNS aanvallen ontbreekt is een goede voorzet en als de voorzet er wel komt, ontbreekt de scherpte voor het doel. Halverwege de eerste helft krijgt Herkingen in de persoon van Zondervan een enorme kans. De aanvaller ontfutselt de bal van een SNS verdediger en kan alleen op doelman van Asperen af. Deze blijft koel en weet de inzet te keren. Niet veel later is het SNS wat op een 1-0 voorsprong komt. Goed storend werk van Marijn Arensman, levert SNS balbezit op. Met een goede pass bereikt hij Smit die zich knap vrijspeelt en vervolgens de bal breed legt op de alweer mee opgelopen Marijn Arensman. Hij hoeft de bal alleen nog maar in het lege doel te schuiven. SNS bepaalt in het verdere verloop van de eerste helft het tempo en het is Herkingen wat er af en toe gevaarlijk uitkomt. Vlak voor rust wordt het ook nog 2-0. Een prachtige pass van Martijn Braber bereikt Bruggeman, deze weet Smit te vinden. Die twee man het bos in stuurt en vervolgens keurig afrond. Niet veel later wordt er gefloten voor de rust.

Na de rust gaat SNS door waar het in de eerste helft mee geëindigd was. Het is Smit die vlak voor hij gewisseld wordt, voor 3-0 zorgt. Hij staat volledig vrij in de zestien en haalt zonder twijfel uit. Geen kans voor de doelman van Herkingen. Halverwege de tweede helft wordt van Asperen vervangen door gelegenheidsdoelman Schuurman. Die bij een vrije trap meteen aan de bak moet, maar de bal keurig weg stompt. Halverwege de tweede helft krijgt SNS een vrije trap te nemen op de rand van de zestienmeter. Bruggeman gaat achter de bal staan en lepelt de bal met veel gevoel over de muur heen en ziet hem buiten bereik van de keeper tegen de touwen gaan. Deze mooie goal betekent dat de marge nu vier is. In de 75e minuut moet SNS nog even slikken. Zondervan omspeelt met een mooie actie doelman Schuurman en denkt de bal in het lege doel te schuiven. Van Zielst steekt hier een stokje voor, na een enorme sprint weet hij de bal naast het doel te tikken. 10 minuten voor tijd wordt het ook nog 5-0. Een corner van Bruggeman wordt door van den Boogert bij de 2e paal prima binnen gekopt. Ook Herkingen weet nog een keer te scoren vanavond. Een uittrap van Schuurman wordt door een middenvelder gelijk terug gekopt, een vrijstaande aanvaller wordt bereikt en deze schuift de bal in de linker beneden hoek.

Aanstaande zaterdag wordt er door SNS niet gevoetbald. De eerste volgende bekerwedstrijd staat dinsdag 26 augustus op het programma. Om 20.00 zal er afgetrapt worden in Klaaswaal, waar SSS de tegenstander is. Zij wisten vanavond met 1-4 te winnen bij GOZ.