december 9, 2015 0 Nieuws, Wedstrijdverslag SNS 2

3-1 Robbert Melaard.

Opstelling:
Aaron Huizer, Raymon Maliepaard (61’ Xandro Ista), Maikel Grootenboer, Edwin v/d Water, Ronnie Maliepaard (46’ Ricky Dingenoutse); Martin Huizer (61’ Bart Joppe), Bart Joppe (46’ Joderik ter Haar), Vincent v/d Graaff (61’ Jan v Groningen); Jan v Groningen (46’ Willem Braber), Robbert Melaard, Corne Melaard (46’ Danny Durinck).

SNS wint na achterstand.

SNS 2 – Heinenoord 5, gezien de posities op de ranglijst moest dit geen lastige middag worden voor SNS. Echter staat bij ons allen nog ZBVH – SNS in ons geheugen. Op dat moment stond ZBVH laatste en pakte ze hun 3e punt dit seizoen door een 0-0 score tegen SNS 2. We waren dus gewaarschuwd want nu stond Heinenoord laatste met 3 punten.

SNS begon met wind tegen en Heinenoord wilde daar in de eerste minuut van profiteren. Gelijk na de aftrap werd er de spits van Heinenoord aan het werk gezet door een diepe bal. Maar geen gevaar voor SNS want de bal waaide over de achterlijn.
Na ongeveer 5 minuten was het Robbert die Corne diep stuurde. Corne nam de bal mooi mee, maar schoot hoog over. Het eerste wapenfeit van SNS.
Echter bleef het rommelig bij SNS. SNS had geen antwoord op de 4-4-2 opstelling van Heinenoord waardoor de verdediging niet precies wist wat ze met de man meer situatie achterin moesten omgaan. Na wat aanwijzingen vanaf de kant ging het beter. Na 15 minuten een heerlijke aanval van SNS, wat meer verdiende dan een corner. De aanval werd opgezet door Robbert die de bal afspeelt op Jan, hij wist vervolgens Bart te bereiken, waar Bart misschien beter zelf had kunnen schieten passt hij de bal net iets te diep op Vincent waardoor de keeper er net tussen kon komen en de bal tot corner kon verwerken. Vlak voor rust gaat Raymon, die inmiddels gewisseld is van positie met Corne, goed door en levert een prima voorzet. Vincent kan deze bal niet genoeg vaart meegeven waardoor deze bal een makkelijke prooi is voor de keeper van Heinenoord. Echt op slag van rust krijgt SNS nog een corner en de bal komt via omzwervingen voor Ronnie z’n voeten die hard uithaalt maar de bal gaat net over. 0-0 ruststand.

In de rust bespreken we wat er beter kan. De wind is de 2e helft in ons voordeel dus moeten we daar gebruik van maken. Schieten van afstand, vol druk zetten op de verdediging. Heinenoord is blij dat ze met 0-0 de rust hebben bereikt en gaan zich hoogstwaarschijnlijk ingraven en loeren op de counter.

We beginnen na rust dan ook goed, Willem krijgt een kansje maar ziet zijn schot over gaan. Vincent krijgt weer een kans maar het duurt net te lang voordat hij de bal onder controle krijgt en zijn schot gaat via een hoofd van een Heinenoord – speler over. De corner die hierop volgt wordt genomen door Danny Durinck, die krijgt de bal bij Willem die zijn schot van de lijn afgehaald ziet worden. Het lijkt een kwestie van tijd tot de bal een keer in het doel vliegt. Echter gebeurt dit aan de andere kant. Na 1 van de spaarzame counters van Heinenoord. De spits loopt het 16-meter gebied in, Ricky neemt een risico met een sliding, en raakt volgens de scheids de man in plaats van de bal. Waar SNS zich benadeelt voelt want Ricky leek wel degelijk de bal te raken. De spits van Heinenoord stuurt Aaron de verkeerde kant op en zo staat het geheel tegen de verhouding in 0-1.
Paar minuten na deze 0-1 krijgt SNS op een mooie plek een vrije trap. Ricky probeert zijn ‘fout’ goed te maken, maar de keeper van Heinenoord probeert vandaag zijn doel schoon te houden, want dit keer tikt hij de bal net naast. En kan hij de bal zelf niet verwerken krijgt hij wel hulp van 1 van zijn medespelers. Want de corner die na de vrije trap volgt wordt weer over gewerkt door een verdediger. De volgende corner wordt na een schot van Martin van de lijn gekopt. Zo stond het nog altijd 0-1 met nog 25 minuten te spelen.
Precies op dit moment wordt SNS geholpen door Heinenoord, Danny ontvangt een diepe bal, volgens spelers van Heinenoord neemt hij de bal met de hand mee, dit werd niet zo door de scheids beoordeelt en mocht hij door. Hij passeert een speler de bal beland eigenlijk een beetje tussen alles en iedereen en wordt door een verdediger van Heinenoord in zijn eigen doel geschoten, 1-1.
5 minuten later stond SNS ook alweer op voorsprong. Ricky geeft een heerlijke diepe bal op Danny, die 1 op 1 met de keeper koelbloedig afrond. Binnen 5 minuten de achterstand weg gewerkt!
10 minuten voor het einde maakt Willem ook nog de 3-1, maar volgens de scheids nam hij de bal met zijn hand mee, dit tot verbazing van zijn medespelers.
SNS houdt Heinenoord de laatste 10 minuten vol onder druk, en creëert nog een aantal kansjes, zo missen Jan en Willem nog dotten van kansen. En maakt Robbert na een geweldige aanval over veel schijven (eindelijk wordt er met geduld gevoetbald!!), in de laatste seconde met een droge schuiver 3-1 van.

Zo houdt SNS weer 3 punten op Sportpark d’n Berg. En staat het na vandaag op een mooie 2e plek. En als promovendus mogen we daar heel trots op zijn! Alles staat dicht op elkaar en zullen we weer 2x hard moeten trainen om volgende week tegen Goudswaardse Boys weer te knallen en met 3 punten kunnen we dan toch wat afstand gaan nemen van de middenmoot!