september 29, 2014 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Zaterdag 27 september 2014

M.S.V. Flakkee 1 – V.V. SNS 1 0-1 (0-0)

Doelpunten: 0-1 Robbin Arensman

Opstelling: Jan van Asperen, Pieter van Zielst, Peter Vroegindeweij, Bernd-Jan Vogelaar(Jeffrey Okker), Paul Looij (Sjoerd Koppenaal), Arjan van Gurp, Ries van den Boogert, Maurice Bruggeman(Jaimy van Rumpt), Henrik Braber, Brent Melaard, Robbin Arensman

In de vierde speelronde in 4G moest SNS het opnemen tegen Flakkee. De mannen van trainer Melaard wisten vorig jaar knap de nacompetitie te bereiken. In de huidige competitie pakte het echter nog maar 1 punt en dat was vorige week uit bij Goudswaardse Boys. SNS won vorige knap met 4-1 van De Jonge Spartaan. En liet tot dusver alleen tegen NTVV punten liggen (0-0). Het beloofd een spannende pot te worden. Zeker met de uitwedstrijd van vorig jaar in het achterhoofd. SNS kon toen periode kampioen worden, maar moest uiteindelijk heel blij zijn met een punt.

Een sterk startend SNS zette al vroeg in de wedstrijd druk op haar tegenstander. Flakkee wist hier geen raad mee en kwam er in de opbouw maar moeizaam uit. Dit leverde al snel in de wedstrijd de eerste kans voor SNS op. Melaard legt na een goede actie de bal breed op Arensman die vrij door kan naar het doel van Flakkee. Echter volledig onterecht wordt deze actie afgevlagd voor buitenspel. En gaat de kans dus verloren. Kort hierna krijgt SNS weer een grote kans. Het is Melaard die alleen door mag op doelman Vinke. Laatstgenoemde redt echter uitstekend. Al vroeg in de wedstrijd vindt er een fatale gebeurtenis plaats voor Bruggeman en met hem heel SNS. Na een ongelukkig actie verdraaid hij zijn knie en hoort menigeen een akelig gekraak. Duidelijk is dat hij niet verder kan en gevreesd wordt dat hij met deze zware blessure de rest van het seizoen gemist zal moeten worden. Een flinke ademlating voor de mannen van trainer Sanha, die ook Smit een tijd zullen moeten missen. Toch ging SNS verder na dit moment. In de 34e minuut is het Melaard die na een klutssituatie de bal voor de voeten krijgt. Zijn inzet gaat helaas voorlangs. Aan de andere kant krijgt Flakkee vervolgens een reuze kans. Een splijtende pass door de SNS defensie geeft Roos de vrije doortocht naar van Asperen. Echter hij neemt een verkeerde beslissing door de bal diep te spelen op een meelopende collega die buitenspel staat. Hier bewijst hij SNS een grote dienst mee. De laatste kans van de eerste helft is voor SNS. Een voorzet van Melaard wordt door vd Boogert bij de 2e paal naast getikt.

Na de rust is SNS duidelijk de betere ploeg. Er wordt keihard geknokt voor elkaar, echter grote kansen levert het niet direct op. Een pass van v Gurp op Okker die net te scherp is. En ook een knappe uithaal van v Gurp zijn net niet voldoende om doelman Vinke te verschalken. Daartegenover weet Flakkee in de tweede helft amper een kans te creëren. Er lijkt dan ook op een gelijkspel afgestevend te gaan worden. Echter in de 80e minuut is het vd Boogert die op de rand van de zestienmeter, de bal breed legt op de inlopende Arensman. Deze legt de bal goed voor zijn linkervoet. En met een vlammend schot vanaf 17 meter in de linkerbovenhoek laat hij doelman Vinke voor het eerst in deze wedstrijd volledig kansloos. SNS lijkt hierdoor vleugels te hebben gekregen. Niet lang na het doelpunt verrast een snel genomen vrije trap van vd Boogert de defensie van Flakkee. Arensman komt na een goede actie alleen voor de doelman, maar vindt deze ook op zijn weg. In de 88e minuut krijgt ook van Rumpt nog een mega kans. Maar neemt voor het doel niet de juiste beslissing. Hij wil de bal afspelen, waar zelf schieten een betere optie was geweest. Diep in blessuretijd krijgt Flakkee nog een dot van een kans om op gelijke hoogte te komen. Koole weet zich na een knappe kapbeweging vrij te spelen in het strafschopgebied. Maar van Asperen voorkomt met een uitstekende redding puntverlies voor SNS.

SNS blijft ook na deze overwinning meedraaien in de top van de vierde klasse G. Volgende week komt Vierpolders op bezoek, dat vandaag een verrassende overwinning boekte uit bij Herkingen’55. SNS is dus gewaarschuwd en kan de steun van het trouwe SNS publiek goed gebruiken. De aftrap aan de Vrouwtjesweg is om 14.30.