SNSC1G KAMPIOEN!!!!

mei 13, 2014 0 Nieuws

C1 kampioen 2014 mei

Het is gelukt! Na een spannende wedstrijd was het afgelopen zaterdag dan toch zover, het C1 team van SNS werd kampioen van hun competitie.

Zaterdagmorgen vertrokken we kwart voor negen in de stromende regen naar Goudswaard om daar te spelen tegen het team van SJO Goudswaard- Piersil C1. Dit team heeft lang meegedaan voor het kampioenschap, maar had een paar weken geleden een slechte periode en verloor punten. We hadden nu alleen nog de Jonge Spartaan achter ons staan en hadden deze dag al aan 1 punt genoeg. Toch heb ik gelijk vanaf het begin gespeeld op de aanval.

Verliezen was immers geen optie omdat we dan op een later tijdstip een beslissingswedstrijd moesten spelen op eigen terrein tegen de Spartaan ( ons onderlinge verschil was beter. )

Alleen was Goudswaard niet van plan ons de punten zo mee te geven. De leiders waar wij voor de wedstrijd mee in gesprek raakten, zeiden ons dat de thuiswedstrijd bij ons voor hun de mooiste en beste wedstrijd was van het hele seizoen. (wij wonnen deze wedstrijd met 2-1)

Toen de wedstrijd begon, werd er gelijk door beide partijen goede en harde duels aangegaan.

De strijd was er dan ook vanaf het begin! Wel moet gezegd worden dat de tegenstanders meester waren in het vasthouden en shirtje trekken. Wij waren daar niet slim genoeg in en bleven doorlopen en trekken. Het meeste van de wedstrijd speelde zich dan ook op het middenveld af.  Zowel wij als zij kregen spaarzame kansen, waarvan de eerste een 100 % kans was voor ons, die maar net naast ging. Ook moest Steven zich een keer goed strekken om een schot op doel over het doel te tikken. In de twintigste minuut was het dan eindelijk raak, een goed uitgevoerde aanval met een mooie afwerking van Corné 0-1. Verder waren aan beide zijden niet echt goede kansen. De verdediging stond bij ons goed opgesteld en die aanvallen die er waren werden dan ook ruim voor de 16  ongedaan gemaakt.  In de rust weer het een en ander besproken hoe verder te spelen en aangegeven dat de buitenspelers en onze spits dieper moesten gaan spelen omdat zij allemaal op één lijn verdedigde. Wij moesten dan met onze snelheid hier gebruik van kunnen maken. Na de rust ging de wedstrijd op dezelfde manier verder als de eerste helft. Alleen was het de scheidsrechter, die nu het verschil maakte.

Daar hij de eerste helft netjes floot, was het de 2e helft vaak één richting verkeer.

Vele duels die wij aangingen werden afgeblazen, corners geven die geen corners waren enz. enz. Voor sommigen spelers van ons zeer frustrerend.  Zij kwamen ook steeds dichterbij, omdat niet iedereen het niveau haalde van de eerste helft.  In de 23e minuut van de 2e helft krijgen zij weer een corner, die jammer genoeg door een van onze eigen spelers in het doel wordt gewerkt. 1-1 Vanaf nu werd het echt spannend, zij zetten nog hoger in en wij kwamen er maar meer sporadisch uit. De spanning droop van het veld, maar ook sommige ouders die in ruime getale waren komen kijken, hielden het niet meer en keken elke minuut op hun horloge. Hoelang nog??  Zonder dat wij het echt beseften, blies de scheidsrechter ruim voor de tijd af, maar wie maakt zich daar dan nog druk om! Wij hadden het gehaald!