oktober 25, 2015 0 Wedstrijdverslag SNS 1

V.V. SNS 1 – V.V. Herkingen’55 1 3-3 (1-2)

1-2 Robbin Arensman
2-2 Jaimy van Rumpt
3-3 Arjan van Gurp

Opstelling: Aaron Huizer, Xandro Ista, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Brent Melaard, Arjan van Gurp, Marijn Arensman, Jaimy van Rumpt(Bernd-Jan Vogelaar), Ries van den Boogert, Paul Looij(Robbert Melaard), Robbin Arensman

Doordat de eerste speelronde wegens hevige regenval werd afgelast, moest er vandaag ingehaald worden tegen Herkingen. Herkingen, de huidige nummer twee van de rangschikking, kent een uitstekende seizoenstart. Er werd van de vijf wedstrijden, maar liefst 4 keer gewonnen en één keer verloren. SNS wist zijn laatste twee wedstrijden weer in winst om te zetten en heeft de stijgende lijn te pakken. Een mooi affiche voor deze altijd spannende derby. Ook vandaag zou het publiek weer de grote winnaar blijken.

Net als vorige week begon SNS voortvarend aan de wedstrijd. De duels werden gewonnen en al binnen vijf minuten kreeg de thuisploeg zijn eerste grote kans. Van Gurp kwam na een goede actie naar binnen, maar zag zijn schot jammer genoeg via de paal terug het veld in komen. Het was eenrichtingsverkeer en er waren mogelijkheden genoeg, maar de bal wilde er niet in. Een inzet van Robbin Arensman stuitte via de onderkant van de lat terug het veld in en ook een afstandsschot van, van den Boogert gaat over. En als je ze zelf niet maakt, dan krijg je vaak een goal tegen. Dit was na zo’n twintig minuten spelen ook het geval. Twee Herkanese doelpunten binnen vijf minuten zorgde ervoor dat SNS geheel tegen de verhouding tegen een 0-2 achterstand aan keek. De manier waarop dit gebeurde was zeer, maar dan ook zeer ongelukkig. Twee persoonlijke fouten worden gepromoveerd tot een doelpunt, terwijl het niet eens kansen waren voor Herkingen. Na de tweede goal zette routinier van Zielst zijn ploeg op scherp. Er werd even gereageerd naar elkaar, wat ook hoort, want het is geen damesvoetbal. Maar na dit moment kwam de echte klasse van SNS 1 boven drijven. De zwart-witten vochten als leeuwen om met elkaar de fouten te doen herstellen. En dit resulteerde weer in een groot aantal kansen. Het leek wel of de thuisploeg geen doelpunt mocht maken. Een doelpunt van Looij wordt ten onrechte afgekeurd, terwijl er geen sprake was van buitenspel. En ook een vrije schietkans voor Robbin Arensman, werd door doelman Kievit gered.
Op slag van rust zat het SNS dan eindelijk een keer mee. Looij werd in het zestienmetergebied vastgehouden en de scheidsrechter blaast voor een penalty. Robbin Arensman plaatst zich achter deze bal. En met een snoeihard schot, schiet hij de thuisploeg terug in de wedstrijd.

Na de rust gaat SNS vol vertrouwen op zoek naar de gelijkmaker. Deze leek al vroeg in de tweede helft te vallen, maar doelman Kievit bracht knap redding op een schot van Robbin Arensman. Na een uur voetballen was het toch SNS wat verdiend op gelijke hoogte kwam. Via van Gurp, kwam de bal voor de voeten van Robbin Arensman, deze vindt op zijn beurt met een hoge bal van Rumpt bij de tweede paal, die voor de tweede wedstrijd op rij met zijn kop scoort. De thuisploeg wil hierna doordrukken, maar krijgt na tien minuten weer een tegenslag te verwerken. Een bal wordt achterin zomaar in de voeten van een Herkanees geschoven. Deze gaat aan de wandel, laat drie verdedigers van SNS de hielen zien en schuift de bal langs doelman Huizer. SNS kan weer opnieuw beginnen. Met de steun van het Stadse publiek in de rug, wordt er met man en macht druk gezet op de defensie van Herkingen. En dat de formatie van Poortvliet en Smit karakter heeft, laat het ook vanmiddag weer zien. In de 77e minuut komt SNS op werkelijk prachtige wijze op gelijke hoogte. Na een goede actie geeft van Rumpt een strakke voorzet op van Gurp. Deze neemt de bal vanaf de rand van de zestienmeter, in één keer op de slof en de bal beland buitenbereik van doelman Kievit in de verre hoek. De laatste minuten zijn bloedstollend en aan beide kanten zijn er mogelijkheden om op voorsprong te komen. Goedegebuur puntert een bal net naast en aan de andere kant is een voorzet voor Robbin Arensman net te hoog en verdwijnt de bal over het doel. In de slotseconden lijkt een aanvaller van Herkingen de bal na mistasten achterin in te kunnen schieten, maar gelukkig voor SNS tast ook hij mis en blaast de scheidsrechter na 93 minuten voor het einde van de wedstrijd.

Er had voor SNS vandaag meer ingezeten en drie punten waren zeker verdiend geweest. Maar gezien het wedstrijd verloop, kan iedereen met trots terugkijken op de geleverde prestatie. Deze mening deelden ook de supporters van SNS. Men was trots op hun ploeg, welke 93 minuten lang voor elkaar en voor de drie gestreden heeft. Met deze teamspirit kan het ondanks de tegenvallende plaats op de ranglijst nog een mooi sportief jubileumjaar worden voor SNS. Hiervoor moet de trainer wel wekelijks over al zijn manschappen kunnen beschikken, want als kleine vereniging ben je nou eenmaal kwetsbaar. Er is in ieder geval aansluiting bij de brede middenmoot en de achterstand op de nummer 4 is maar twee punten. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij De Jonge Spartaan. We hopen weer op veel supporter uit Stad, want ook dan zullen we er weer alles aan doen om de drie punten mee te nemen. Tot volgende week!!