V.V. SNS 1 – H.V.V. Bernisse 1 2-0 (1-0)

Doelpunten: 1-0 Brent Melaard
2-0 Paul Looij

Opstelling: Jan van Asperen, Jodrik Ter Haar, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Henrik Braber, Arjan van Gurp, Martin Huizer, Ries van den Boogert, Brent Melaard, Jaimy van Rumpt(Robbert Melaard), Paul Looij

Na de topper van vorige week tegen DJS, stond er vandaag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Bernisse, de huidige nummer twee van de ranglijst kwam op bezoek in Stad aan ’t Haringvliet. In de uitwedstrijd kwam Bernisse pas laat op gelijke hoogte (2-2) iets wat de Stadtenaren vandaag recht wilden zetten. Het elftal van trainer Sanha trad aan met dezelfde formatie als vorige week, iets wat dit seizoen redelijk uniek is.

In de openingsfase was SNS duidelijk de bovenliggende partij. Er werd Bernisse geen centimeter ruimte gegund, wat ervoor zorgde dat SNS veelvuldig in balbezit was. In de 14e minuut werd dit veldoverwicht beloond met de openingstreffer. Van den Boogert stuurt Brent Melaard weg, die de keeper omspeelt en vervolgens de bal in het lege doel schuift. De druk van SNS houdt nog een paar minuten aan, maar echt grote kansen levert het niet meer op. Hierna zakt het niveau van de thuisploeg wat terug en komt Bernisse via een aantal dode spelsituaties wat dichter bij het doel van Van Asperen. In de 33e minuut krijgen de gasten hun grootste kans van de wedstrijd. Een kopduel op de middenlijn wordt gewonnen door een middenvelder van Bernisse, die hiermee gelijk zijn collega aanvaller alleen op van Asperen afstuurt. De doelman van SNS blijft goed kijken en zorgt er met een knappe redding voor dat zijn ploeg de voorsprong behoudt. Hierna gebeurt er niet veel meer en wordt er gerust met een 1-0 stand.

Na de rust is het weer SNS wat het meest aanspraak maakt op een treffer. Al blijft het uitkijken voor de uitbraken van Bernisse. In de 56e minuut wordt een corner door van Rumpt en van Gurp snel genomen. Laatst genoemde dribbelt naar binnen en lijkt met een prachtig schot de doelman kansloos te laten. Hoe de keeper het voor elkaar kreeg is nog steeds een raadsel maar met het uiterste topje van zijn middelvinger weet hij de bal uit de bovenhoek te tikken. Niet veel later is het weer van Gurp die na een mooie pass van Huizer alleen voor de keeper komt. Met een lobje probeert hij de keeper te verschalken, maar weer redt de doelman. Het is echt de doelman van Bernisse die zijn ploeg in de race houdt. Na een knappe actie legt van Gurp de bal terug op Robbert Melaard, die keihard uithaalt. En ook zijn inzet wordt gekeerd. Aan de andere kant blijft het met die kleine voorsprong natuurlijk ook gevaarlijk. De verdediging onder leiding van de sterk spelende van Zielst en Vroegindeweij houdt echter keurig stand. Toch komt SNS in de 82e minuut nog goed weg, wanneer Braber een inzet van dichtbij van de lijn haalt. In de 88e minuut doet zich een vervelend incident voor. Na een blessure aan de kant van Bernisse besluit van Zielst de bal over de lijn te spelen. In plaats van dat men de bal terug geeft, gaat de middenvelder van Bernisse gewoon door. Dit onsportieve voorval, wordt door SNS sportief afgestraft. Een afgeslagen corner komt voor de voeten van Looij, die de bal als een echte spits, snoeihard tegen de touwen ramt. Na een paar minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter af en eindigt deze wedstrijd in een verdiende overwinning voor SNS.

Weer een belangrijke overwinning voor SNS. Een echte teamprestatie, met ook weer speciaal dank aan de jongens van het 2e Ronnie, Vincent, Aaron Kiley(vlagger) die bereid waren om na hun eigen wedstrijd het eerste te komen versterken. Volgende week wacht de thuiswedstrijd met FIOS. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week!