Strijdbaar SNS wacht spannend slot competitie

mei 4, 2015 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Zaterdag 2 mei 2015

V.V. Rockanje 1 – V.V. SNS 1 0-0 (0-0)

Doelpunten:

Opstelling: Jan van Asperen, Jodrik Ter Haar, Peter Vroegindeweij, Ries van den Boogert, Henrik Braber, Arjan van Gurp, Martin Huizer, Robbert Melaard(Sjoerd Koppenaal), Brent Melaard(Bernd-Jan Vogelaar), Marijn Arensman, Paul Looij

Strijdbaar SNS wacht spannend slot competitie

Rockanje - SNS 1

In de voorlaatste speelronde van de competitie, stond voor SNS de lastige uitwedstrijd bij kampioen Rockanje op het programma. Thuis werd er met 0-3 verloren, maar had er gezien het aantal mogelijkheden zeker meer ingezeten. De opdracht voor SNS was duidelijk. Er moest vandaag gestreden worden voor een goed resultaat. Smit, die begin van de middag de honneurs waarnam maakte het strijdplan duidelijk. De koppen stonden allemaal op scherp en het vertrouwen was aanwezig.

Het warme weer in combinatie het kunstgras, zorgden voor tropische omstandigheden op sportpark ‘de drenkeling’. In de openingsfase was SNS wat zoekende naar de juiste formatie. Dit leverde af en toe wat onduidelijkheden op, maar na een kwartier had men dit op de rit. Zeker de rappe buitenspelers zorgden voor gevaar, maar vooral Ter Haar stond telkens goed opgesteld om verder gevaar te voorkomen. Ook SNS kreeg zo nu en dan in de omschakeling een mogelijkheid. Na een actie van, van Gurp komt de bal terecht bij Brent Melaard, maar zijn inzet mist net de kracht. Zo zijn er aan beide kanten wat speldenprikjes, maar grote kansen zijn er niet.

Rockanje - SNS 2

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een geconcentreerd SNS wat vecht voor een goed resultaat. Het middenveld met Robbert Melaard, Arensman en Huizer vecht voor iedere meter, hierdoor worden alle gaten dichtgelopen. Toch is het in de 60e minuut Rockanje wat de allergrootste kans van de wedstrijd krijgt. De bal blijft in de kluts wat hangen en komt op voor de voeten van een volledig vrijstaande aanvaller. Deze kan op vijf meter van het doel uithalen, maar schiet gelukkig voor SNS ruim over. Ook SNS is in de tweede helft nog dicht bij een doelpunt. Het tandem Braber/ van Gurp zorgt voor veel dreiging aan de linkerkant. Waarbij Braber haast ieder duel wint en vervolgens van Gurp aan het werk zet. Bij één van die acties trekt van Gurp naar binnen en ziet de bal tegen de paal uiteenspatten. Dit was een mooie bekroning geweest op het harde werken aan Stadse zijde. In de slotfase wordt Paul Looij een linie teruggehaald en zorgt hij ervoor dat de spelmaker aan de zijde van Rockanje, niet meer aan voetballen toekomt. De invallers Koppenaal en Vogelaar verzetten voorin een hoop werk, wat leidt tot duidelijke frustratie bij de verdedigers van Rockanje. De verdediging onder leiding de sterk spelende Vroegindeweij houdt stand, hierbij gesteund door doelman van Asperen, die met een aantal uiterste krachtsinspanningen voorkwam dat SNS vandaag een tegendoelpunt moest incasseren.

Een knappe teamprestatie en uiteindelijk wordt er een belangrijk punt meegenomen uit Rockanje. Door het verlies van DJS bij Stellendam, staat SNS in punten gelijk met DJS. Het doelsaldo van SNS is echter +4 ten opzichte van DJS, waardoor de Stadtenaren nu op een 3e plaats staan, wat een vervangende periode betekent. Er zal door SNS volgende week gewonnen moeten worden van Goudswaardse Boys, met hoeveel is niet duidelijk, want hiervoor moet men met een schuin oog kijken naar DJS-Zwartewaal. Het wordt een lastige pot voor SNS, want Goudswaardse Boys strijd nog mee voor de 3e periode, waar het een punt achter Stellendam staat. De spelers van SNS kunnen de steun van het publiek a.s. zaterdag goed gebruiken. Dus komt allen massaal naar Sportpark den Berg en steun uw ploeg.

Volg ons ook op twitter!