november 10, 2014 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Doelpunten: 0-1 Arjan van Gurp
1-2 Marijn Arensman

Opstelling: Aaron Huizer, Jodrik ter Haar, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Henrik Braber, Martin Huizer, Marijn Arensman, Bernd-Jan Vogelaar(Vincent van der Graaff), Arjan van Gurp, Brent Melaard, Ries van den Boogert

Voor het eerst in haar voetbalrijke geschiedenis moest SNS vandaag aantreden tegen FIOS. De ploeg is altijd actief geweest op de zondag, maar besloot afgelopen seizoen de stap te maken naar de zaterdagafdeling. FIOS dat op een flink aantal versterkingen kon rekenen beleeft een uitermate teleurstellende seizoenstart. Er werd al maar liefst vijf keer verloren al was dit vaak wel met een miniem verschil. SNS presteert vooralsnog uitstekend, zeker gezien het aantal blessures. Ook vandaag weer moest men het stellen zonder 6 basisspelers. Een lastige voetbalmiddag werd dan ook verwacht.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud, of SNS komt al op voorsprong. De keeper van FIOS lijkt een bal simpel uit de lucht te kunnen plukken. Dit doet hij ook, maar laat vervolgens de bal weer los en van Gurp is er als de kippen bij. Zo komt SNS al na vijf minuten op een 0-1 voorsprong. SNS blijft dreigend en er wordt regelmatig de aanval gezocht. Na 17 minuten krijg SNS een ongelukkige penalty tegen. Een voorzet wordt door een verdediger ongelukkig tegen de handen van, van Gurp gekopt en besluit de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen. Het is Huibrechtse die dit klusje klaart en FIOS op gelijke hoogte brengt. Al moet gezegd worden, dat doelman Huizer er heel dichtbij zat. Het spel golft vervolgens op en neer en aan beide kanten ontstaan kansen. Na een half uur, komt een afgeslagen corner terecht bij Braber. Deze haalt werkelijk prachtig uit, ziet zijn schot dalen, maar uiteindelijk ook via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren. Aan de andere kant is het ook FIOS wat nog een kans krijgt, maar doelman Huizer staat zijn mannetje.

Na de rust zijn er wat omzettingen bij SNS en hier blijken de mannen van trainer Sanha wat moeite mee te hebben. Het aanvalsspel wat in de eerste helft redelijk tot uiting kwam is verdwenen. Er wordt nu veelal de lange bal gespeeld welke telkens een prooi is voor de lange centrale verdediger. FIOS krijgt in de tweede helft een flink aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het vizier bij de mannen van trainer vd Made staat echter niet op scherp. In de 70e minuut stuitert een vrije trap, via doelman Huizer tegen de laat en paal en komt terecht in de voeten van een aanvaller. Deze lijkt de bal simpel in te kunnen tikken, maar het is Ter Haar die zich in de baan van het schot werpt en een treffer voorkomt. De wedstrijd lijkt uiteindelijk op een gelijkspel af te stevenen. Gezien het wedstrijdbeeld zou SNS daar vrede mee moeten hebben. Diep in blessuretijd mag SNS echter nog een vrije trap nemen. Deze wordt door van Zielst in het strafschop gebied gebracht en komt in de kluts voor de voeten van Arensman. Deze twijfelt niet, zet zijn schoen erachter en via de vingertoppen van de doelman en de binnenkant van de paal passeert de bal de doellijn. Een vreugdexplosie is het gevolg. Heel SNS duikt op elkaar en zo wordt er op zijn Duits toch drie punten meegenomen naar Stad.

Gezien het aantal blessures mag SNS zichzelf een compliment geven voor de vertoonde inzet. Dat het vertoonde spel hierin achter bleef, mag niet verrassend genoemd worden. Er kan nu in alle rust toegewerkt worden naar de confrontatie met Stellendam over twee weken. De aftrap op zaterdag 22 november is om 14.30 te Stad aan ’t Haringvliet.