RUGBYERS FLAKKEE VINDEN ONDERDAK BIJ S.N.S.

september 23, 2016 0 Bestuursnieuws

Op zoek naar een veld om daadwerkelijk wedstrijden te gaan spelen op Flakkee werden de rugbyers van E.F.R.C. Eilanders al snel gecontacteerd door voetbalvereniging  S.N.S. uit Stad aan ‘t Haringvliet. De voetbalclub wilde de pas opgerichte rugbyclub graag helpen en na een paar gesprekken waren de besturen van de beide verenigingen er al snel uit en werden afspraken gemaakt om het komende seizoen een samenwerkingsverband aan te gaan.

Zowel de jeugd als de senioren van E.F.R.C. gaan op vrijdagavond in Stad trainen en hun thuiswedstrijden op zaterdag op een veld van S.N.S. spelen. Voorzitters Tim Mudde namens de Eilanders en Jan Wagner namens S.N.S. tekenden woensdag de overeenkomst waardoor er voor het eerst in de geschiedenis officiële rugbywedstrijden op het eiland gespeeld kunnen worden.  De Eilanders zijn S.N.S. bijzonder dankbaar dat zij op deze manier geholpen zijn tot dat er een eigen veld door de gemeente wordt aangeboden.

Het enige struikelpunt is nu nog de karakteristieke rugbypalen, maar daarover is de jonge rugbyvereniging in onderhandeling met de gemeente Goeree-Overflakkee om die middels een startsubsidie te kunnen aanschaffen. Op dinsdagavond blijven de trainingen nog op het Concordiaveld in Middelharnis. Meer informatie over Rugby op Flakkee op hun Facebookpagina of www.efrceilanders.nl

Volg ons ook op twitter!