SNS 2 boekt zakelijke overwinning.

april 13, 2016 0 Wedstrijdverslag SNS 2

Zaterdag 09-04-2016

SNS 2 – FIOS 2 (0-0) 2-0

Aaron Huizer; Ronnie Maliepaard, Joderik ter Haar, Bryan Huizer, Xandro Ista (70’ Joost Boeter); Corne Melaard (46’ Willem Braber), Bart Joppe (65’ Corne Melaard), Maikel Grootenboer (20’ Robert Dee); Stephan Wesdijk (65’ Jan van Groningen), Sjoerd Koppenaal, Jan van Groningen (46’ Rik Langendijk).

Fios 2 was vandaag de tegenstander, waar we uit met 0-5 hadden gewonnen en toen stond Jan van Asperen nog onder de lat. Deze keer stond Aaron Huizer weer onder de lat, maar druk heeft hij het niet gehad. Gelukkig was het prima voetbalweer, waardoor hij niet te veel kou heeft geleden.

In de eerste helft werd je alleen niet warm van het voetbal. Er waren hier en daar wat speldenprikjes van SNS. Maar het kwam nooit tot een goed of veelbelovende aanval. Waar er vooraf op gehamerd werd om het speltempo hoog te houden, het veld breed houden, niet mee te gaan met het niveau van de tegenstander, maar om zelf lekker te voetballen en net zo gretig te zijn als de afgelopen 2 weken, lukte het dit keer niet. Voorin waren we te statisch, niemand die in de bal kwam waardoor er teveel een lange bal werd gespeeld. Het kwam dan tot een paar kleine kansjes, Bart met een rollertje, Stephan die misschoot. Het enige opvallende in de 1ste helft was de op het eerste oog ernstige blessure van Maikel Grootenboer. Hij viel uit met een enkelblessure.

In de rust heerste er vooral onvrede. Een 0-0 ruststand tegen de rode lantaarnpaal drager FIOS is niet wat we hadden verwacht / gehoopt. De waarheid werd even goed tegen elkaar gezegd in de rust, en met bepaalde wisselingen zagen we een ander SNS. Het veld werd breed gehouden waardoor Sjoerd veel meer ruimte kreeg en de bal goed vast kon houden. Juist als hij de bal meer vast kon houden kon de laatste linie aansluiten en dan eventuele de buitenspelers wegsturen. Dit gebeurde dan ook kort na rust. Rik werd diep gestuurd, en ging samen met Sjoerd af op de keeper. Rik gaf Sjoerd een niet te missen kans, en Sjoerd benutte dan ook dit cadeautje. Eindelijk van de 0 af. Vervolgens heerste SNS. SNS liet heerlijk het balletje rond gaan, verlegde het spel goed en FIOS kwam er niet meer aan te pas. Echter was het nog steeds maar 1-0 en was het dus toch oppassen geblazen, want FIOS hoefde er maar 1 keer door heen te komen en het kon zomaar 1-1 zijn. Rik was vandaag op dreef, een aantal prima voorzetten, waaronder 1 op Sjoerd die dit keer zijn vizier niet op scherp had, de bal belandde op de paal en in de rebound in het zijnet. Zelf had Rik de wedstrijd al eerder kunnen beslissen door een aantal prima acties waarbij de bal net overging of naast. Tot in de 70ste minuut. Rik besliste het duel nu wel. Een prima diepe bal op Rik, die voorlangs de verdediging kruiste en 1 op 1 met de keeper niet faalde en de bal snoeihard in het doel schoot 2-0. Het duel was beslist. SNS speelde verder het duel prima uit en gaf nog 1 kans weg. Een voorzet kon net niet worden ingekopt doordat Aaron Huizer handelend optrad en de bal vlak voor de tegenstander zijn hoofd weggreep.

Hoogtepunt in deze wedstrijd was misschien wel de rentree van Joost Boeter, die na een afwezigheid van bijna een half jaar weer speelminuten maakte!

Op naar volgende week, waar de volgende derby ons staat te wachten. Namelijk De Jonge Spartaan 3. Die 6 punten boven ons staan maar wel 4 wedstrijden meer gespeeld heeft. Volgende week kunnen we dus prima zaken doen, maar dan moet er wel gewonnen worden! Op Sportpark Spartacus, aftrap 15:30 en aangezien SNS 1 vrij is, dus een prima kans om ons aan te komen moedigen!

Volg ons ook op twitter!