1-1 Sjoerd Koppenaal

2-3 Sjoerd Koppenaal

Opstelling:

Aaron Huizer; Xandro Ista (13’ Pelle Staub) , Bryan Huizer (72’ Xandro Ista), Joderik ter Haar, Ricky Dingeoutse (46’ Ricky Dingeoutse); Martin Huizer (16’ Jan van Groningen (66’ Ricky Dingeoutse)), Raymon Maliepaard, Willem Braber; Robert Dee (16’ Martijn Braber), Sjoerd Koppenaal, Danny Durinck.

Binnenmaas 8, vorig jaar zonder puntverlies kampioen geworden in de 8ste klasse. Wij verloren uit met 2-1 en thuis werden zij kampioen door ons met 6-1 te verslaan. Dit jaar speelden we uit een dramatische eerste helft en stonden we al 6-1 achter, gelukkig speelden we een veel betere 2e helft en verloren we uiteindelijk met 7-3. We wisten dus dat we vanaf minuut 1 scherp moesten zijn als we tegenstand wilden bieden.

Vooraf werd er dus vooral op gehamerd dat we vanaf minuut 1 druk moesten zetten, veld kort houden en ook 90 minuten strijd moeten leveren. Iets wat er de afgelopen 2 wedstrijden (4-4 tegen Zinkwegse Boys, slechte 2e helft, en 4-2 verlies tegen NBSVV, slechte 1ste helft) dus niet konden volhouden.

Echter duurde het 8 minuten voordat Binnenmaas een eerste grote kans kreeg, een schot vanaf een meter of 16 ging naast. De wedstrijd duurde 17 minuten voordat Binnenmaas op 0-1 voorsprong kwam. Een diepe bal van Binnenmaas werd verkeerd ingeschat door de net in het veld gekomen Pelle en de spits kwam in een 1 op 1 situatie met uitblinkde keeper Aaron als winnaar uit de strijd.

Verder was er in de eerste helft niet veel te beleven een vrije trap van SNS belande in de handen van de keeper van BM. Een paar schoten van BM gingen naast of waren een prooi voor Aaron.

Helaas viel Martin wel uit met op het eerste gezicht een vervelende knie-blessure.

In de rust sprak leider Kiley over een goede eerste helft, waar we weinig weg gaven en dat we misschien wel een puntje op Sportpark d’n Berg konden houden. Met een paar wisselingen begonnen we de 2e helft.

SNS was dan ook gelijk de gevaarlijkste begin de 2e helft. Nadat Danny werd neergehaald nam Bryan een vrije trap vanaf een metertje of 20. Aangezien wij de 2e helft met windje mee speelden probeerde hij dit in 1x. De vrije trap rolde net voordat hij de cornervlag raakte over de achterlijn.

Een minuut later kan Willem na een een steekpass van Jan net bij de bal voordat de keeper hem heeft, de keeper dwingt hem echter wel tot een moeilijke hoek waardoor hij niet tot een schot komt.  De counter die daarop volgde was gevaarlijk en Aaron moet alle zeilen bij zetten om de bal tegen te houden. Daarna nog 2 grote kansen voor BM onder andere nadat Jerry een bal miste. Maar Aaron hield de bal weer tegen. De wedstrijd was 57 minuten oud, totdat SNS scoorde. Een corner van Danny, de bal werd door de wind gedragen en leek in 1x in het doel te belandden. Volgens de grensrechter niet. Dan zag de scheids dat de bal uit het doel werd geslagen door een speler van BM. Een penalty, en tot ieders verbazing geen kaart voor de speler van BM. Bryan nam de penal, maar net zoals zijn vrije trap werd deze zeer zwak ingeschoten en redde de keeper van BM. De scheids zag dat de spelers van BM te vroeg kwamen inlopen en floot en de penalty moest opnieuw genomen worden. Dit keer stond Sjoerd achter de bal en schoot hem snoeihard binnen 1-1.

In de 69ste minuut lijkt SNS op voorsprong te komen nadat Jerry enkele minuten eerder een bal van de lijn af weet te halen. Sjoerd wordt namelijk diep gestuurd en de laatste man van BM schat de bal verkeerd in. Sjoerd probeert de bal over de keeper te lobben echter belandt zijn lob net naast het doel.

In de 72ste minuut geeft SNS de wedstrijd binnen 2 minuten uit handen. BM scoort de 1-2 en 1-3 binnen 3 minuten. Aaron werd 2x verschalkt nadat hij eerder meerdere prime reddingen had. In de 85ste minuut scoort Sjoerd nog na een diepe bal van Raymon. De laatste minuten probeert SNS nog een doelpunt te forceren, helaas lukte dit niet. Wel moet er gezegd worden dat we met opgeheven hoofd het veld konden verlaten. We hebben ontzettend hard gestreden en eindelijk de volle 90 minuten. Volgende week wacht Herkingen 2, Die net zoals BM als titelkandidaat wordt beschouwd en dus weten we dat we dan weer keihard moeten werken!