0-3 Arjan van Gurp
0-4 Arjan van Gurp

Opstelling: Jan van Asperen, Jodrik Ter Haar(Vincent van der Graaff), Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Henrik Braber(Willem Braber), Arjan van Gurp, Marijn Arensman(Rik Langendijk), Ries van den Boogert, Brent Melaard, Martin Huizer, Paul Looij

Vandaag ontmoeten twee ploegen elkaar, die een moeizame start van 2015 kennen. Waar DVV ruim verloor van Rockanje en Bernisse, speelde SNS gelijk tegen NTVV en verloor het afgelopen zaterdag van Herkingen. De punten waren dan ook weer broodnodig. Het was voor trainer Sanha weer flink puzzelen bij het maken van de opstelling(blessures/werk), maar ook DVV miste een flink aantal basisspelers dus dit feit kon tegen elkaar weggestreept worden.

In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd mocht Huizer vrij inschieten bij een corner, maar zijn inzet ging ruim over. Aan de andere kant was het de Man, die zijn vizier niet helemaal op scherp had staan en ook een inzet van Melissant miste kracht. Het veld was vrij hobbelig, met als gevolg dat beide ploegen veelal de lange bal hanteerden. In de 33e minuut is SNS dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van, van Gurp wordt door van den Boogert verlengd en gaat via de lat over. Uit de corner die hierop volgt is het wel raak voor SNS. Wederom van Gurp die het hoofd van de volledig vrijstaande van den Boogert bereikt die met een kopbal in de verre hoek SNS op een 0-1 voorsprong zet. Dit was gelijk het laatste hoogtepunt voor de rust en ging SNS met een lekker gevoel de rust in.

Vrij snel na rust komt DVV met 10 man te staan. Bakker komt met een wilde tackle in op Arensman en krijgt hiervoor zijn tweede gele kaart en dus rood. Hierna is het SNS wat het heft in handen neemt en een flink aantal 100 % kansen krijgt. Huizer krijgt op 3 meter voor het doel een open kans, maar ziet zijn inzet over gaan. En ook van der Graaff en Looij slagen er niet in om de genadeklap uit te delen. Vaak valt het doelpunt dan aan de andere kant en ook vandaag is dit bijna het geval. Lugthart krijgt een vrije doorgang naar van Asperen, die knap redding brengt met hulp van de paal en ook in de rebound wordt de paal geraakt. SNS komt hier goed weg, dit had het kantelpunt in de wedstrijd kunnen betekenen. Na dit moment was het woord aan uitblinker van Gurp. In de 80e minuut omspeelt hij na goed voorbereidend werk van Looij, keeper Hanenberg en zorgt hij voor de bevrijdende 0-2. DVV gaat nu nog optimistischer voetballen en SNS profiteert optimaal van de geboden ruimte. In de 85e minuut krijgt SNS een vrije trap links schuin voor het doel. De bal wordt door van Gurp mooi ingedraaid en verdwijnt over alles en iedereen heen in de verre kruising. Het mooiste doelpunt valt vlak voor tijd. Van Gurp ontvangt de bal op de rand van de zestienmeter, en uit de lucht, in de draai, laat hij de bal in de verre hoek ploffen. Geen kans voor doelman Hanenberg. Het blijft bij deze hattrick en de belangrijke punten zitten in de knip.

Deze overwinning geeft SNS vertrouwen voor de uitwedstrijd van volgende week. Op 14 maart zullen de degens gekruist worden met De Jonge Spartaan. De mannen kunnen uw steun weer goed gebruiken. Tot volgende week.