SNS boekt verdiende overwinning bij Zinkwegse Boys

november 8, 2015 0 Wedstrijdverslag SNS 1

V.V. Zinkwegse Boys 1 – V.V. SNS 1 1-1 (1-2)

Doelpunten: 1-1 Brent Melaard
1-2 Arjan van Gurp

Opstelling: Aaron Huizer, Henrik Braber, Pieter van Zielst, Ries van den Boogert, Bernd-Jan Vogelaar(Xandro Ista), Martin Huizer, Marijn Arensman, Robbin Arensman, Arjan van Gurp, Brent Melaard(Raymond Maliepaard), Vincent van der Graaff(Kiley Schuurman)

In de negende speelronde van de 4e klasse G moest SNS het opnemen tegen de Zinkwegse Boys. De ploeg uit Zinkweg kent een uitstekende seizoenstart en staat momenteel op een tweede plaats met drie punten achter koploper Flakkee. Een zeer lastige uitwedstrijd dus voor de Stadtenaren. Zeker met de wetenschap dat het vandaag moest aantreden zonder een flink aantal basisspelers. Met dit gegeven koos de technische staf vandaag voor een behoudende tactiek en moest het gevaar komen uit de omschakeling. Het was aan de spelers om met dit plan een goed resultaat te boeken.

Na een lange rit, onder andere door het mooie Brabantse landschap, werd om half drie afgetrapt in Zinkweg. De thuisploeg mocht van SNS het spel maken en zocht gelijk naar openingen in de Stadse defensie. Door nog wat onduidelijkheden in de organisatie kon de linker aanvaller een paar keer ongehinderd opstomen, maar tot groot gevaar leidde dit niet. De grootste mogelijkheden in het eerste half uur waren voor SNS. In de omschakeling kwam het meeste gevaar van, van Gurp. Met zijn voorzetten wist hij een paar keer de uitstekend spelende vd Graaff instelling te brengen, maar zijn pogingen waren net niet lastig genoeg om de keeper te verschalken. In de 33e minuut komt de thuisploeg geheel tegen de verhouding in, op een 1-0 voorsprong. Een overtreding op 20 meter afstand van het doel, wordt bestraft met een vrije trap. Deze wordt goed getrapt en gedragen door de wind, zeilt de bal in de rechterhoek. SNS was door deze tegentreffer niet van slag, want iedereen had het geloof dat een goed resultaat erin zat vandaag. Vlak voor rust werd de Stadse vechtlust beloond. Marijn Arensman verovert eerst met een prachtige onderschepping de bal en met een loep zuivere pass zet hij Melaard alleen voor de keeper. Deze twijfelt niet en zorgt met een keiharde punter voor de gelijkmaker.

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. De verdediging onder leiding van aanvoerder van Zielst geeft geen krimp en ziet Zinkweg nog één keer gevaarlijk worden uit een vrije trap. Na 65 minuten is het Arjan van Gurp die met een onwaarschijnlijke goal SNS op voorsprong zet. Tussen twee verdediger van Zinkweg weet hij alsnog een voorzet te geven. Deze voorzet wordt echter opgepakt door de wind en verdwijnt via de binnenkant van de tweede paal in het net. Bedoeld of onbedoeld het zal ieder een worst wezen. Met deze treffer zorgt hij ervoor dat SNS de drie punten mee mag nemen naar Stad aan ’t Haringvliet. Natuurlijk was het nog even spannend en billenknijpen bij standaardsituaties in de laatste minuten, maar de overwinning is nooit echt in gevaar gekomen.

Een groot compliment voor zowel de technische staf als de spelersgroep. De vooraf bedachte tactiek werkte uitstekend en werd door de spelers keurig uitgevoerd. Volgende week wacht SNS de thuiswedstrijd met FIOS. Wederom een belangrijke wedstrijd. Met een overwinning wordt de plek in de middenmoot verstevigd en kan afstand worden genomen van de onderste regionen. Het zal weer een lastige wedstrijd worden, dus we kunnen alle support goed gebruiken. De aftrap is om 14.30 tot volgende week!!