SNS boekt zwaarbevochten overwinning op NTVV

3-2 Jordi Smit
4-2 Robbert Melaard
5-2 Jordi Smit

Opstelling: Jan van Asperen, Henrik Braber, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Ronnie Maliepaard(Jaimy van Rumpt), Arjan van Gurp, Marijn Arensman(Jordi Smit), Raymon Maliepaard, Robbert Melaard, Robbin Arensman, Paul Looij(Danny Durinck)

Na de knappe overwinning op DVV’09 vorige week moest SNS het vandaag op nemen tegen NTVV. De ploeg uit Nieuwe-Tonge maakt een moeizaam seizoen door en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats van de ranglijst. Toch zijn het vaak nipte nederlagen en werd er een aantal speelronden terug, knap gelijkgespeeld uit bij NBSVV. SNS is dus gewaarschuwd. In de 4e klasse G zijn er geen gemakkelijke wedstrijden, de verschillen zijn klein en de teams doen weinig voor elkaar onder. Een overwinning voor SNS zou vandaag zeer welkom zijn, zo kan er aansluiting worden gehouden met de bovenste ploegen.

NTVV verscheen vandaag gehavend aan de aftrap. Door blessures en schorsing werden er een aantal spelers gemist en er moest zelfs een veldspeler plaats nemen onder de lat. De ploeg kon hierdoor vrij onbevangen voetballen, omdat het vandaag eigenlijk niets te verliezen had. Hier had SNS met name in de eerste helft moeite mee. In de eerste twintig minuten was het vrij tam en werden er weinig kansen gecreëerd. In de 23e minuut kwam SNS toch op een 1-0 voorsprong. Na een goede aanval werd van Gurp alleen voor de keeper gezet. Hij zag zijn inzet gestopt worden door de doelman, maar in de rebound was hij kansloos op een knap schot van Robbin Arensman. Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong. Ongelukkig balverlies geeft een aanvaller van NTVV de mogelijkheid om het strafschopgebied binnen te dribbelen, vervolgens wordt hij tegen de grond gewerkt en krijgt NTVV een terechte penalty. Deze wordt beheerst binnengeschoten en zo staat het weer 1-1. Niet veel later wordt het zelfs nog erger. Na een SNS aanval ligt er in de omschakeling zeeën van ruimte voor de gasten. Deze ruimte wordt goed benut en na een half uur spelen kijken de Stadtenaren tegen een 1-2 achterstand aan. In het resterende kwartier weet SNS nog een aantal kansen te creëren, maar de scherpte voor de goal ontbreekt. Tot vlak voor rust een mooie pass van Vroegindeweij terecht komt bij Robbin Arensman. Deze verschalkt met een boogbal de uitkomende keeper. Een verdediger doet nog een poging om de bal van de lijn te halen, maar de voor rust uitstekend leidende scheidsrechter keurt terecht het doelpunt goed. Ook besluit de scheidsrechter om in de eerste helft een speler van NTVV met rood van het veld te sturen. Ook dit was een goede beslissing, een slaande beweging is nu eenmaal rood.

Na de rust was het SNS wat het spel bepaalde. De tien man uit Nieuwe-Tonge probeerden met harde overtredingen en constant tijdrekken een punt uit het vuur te slepen. Ze hielden dit nog verrassend lang vol. Pas in de 76e minuut wist Smit de ban te breken. Na een goede actie haalde hij met zijn rechtervoet de trekker over en liet de doelman geen kans. Het verzet van NTVV was nu definitief verbroken. Ze mochten van geluk spreken dat de wedstrijd met tien man vol werd gemaakt. Schandalig natrappen werd door de scheidsrechter met geel bestraft. Zo wordt maar duidelijk wat intimidatie met een goede scheidsrechter kan doen. In de 84e minuut werd de marge vergroot door Melaard. Met een bekeken schot pakt hij ook deze middag weer zijn doelpuntje mee. Het slotakkoord was voor Smit. Hij kreeg alle vrijheid van de NTVV defensie en ronde keurig af na een knappe actie. Zo loopt SNS ondanks deze moeizame middag nog uit naar een ruime overwinning.

De belangrijke drie punten zitten weer in de tas en de ploeg van trainer Poortvliet kan met vertrouwen toewerken naar de lastige confrontatie met Goudswaardse Boys. De ploeg uit Goudswaard wist na de winterstop al drie van de vijf wedstrijden te winnen. Ook volgende week zal er tot het uiterste moeten worden gegaan, om de drie punten weer mee naar Stad te nemen. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week!