september 22, 2014 0 Wedstrijdverslag SNS 1

V.V. SNS 1 – De Jonge Spartaan 1 4-1 (2-0)

2-0 Arjan van Gurp
3-1 Robbin Arensman
4-1 Maurice Bruggeman

Opstelling: Jan van Asperen, Pieter van Zielst, Peter Vroegindeweij, Ries van den Boogert, Henrik Braber(Paul Looij), Arjan van Gurp, Jaimy van Rumpt, Robbert Melaard, Maurice Bruggeman, Brent Melaard(Jodrik Ter Haar), Robbin Arensman

Op deze wederom zonnige september middag, was er de clash tussen de grootste club, en één van de kleinste clubs van het eiland. Beide ploegen kennen elkaar goed. Van de laatste vier ontmoetingen won DJS er 3 en werd er eenmaal met 1-1 gelijk gespeeld. Statistieken die duidelijk in het voordeel spreken voor de ploeg uit Menheerse. In het huidige seizoen echter gaat het DJS nog niet goed af. Er werd uit verloren bij Vierpolders en thuis bleek Herkingen’55 te sterk. SNS kwam sterk uit de startblokken met een overwinning op Zwartewaal, maar moest vorige week genoegen nemen met een punt, na een zwak optreden bij NTVV.

In de openingsfase van de wedstrijd was het DJS wat te bal wat rondspeelde en SNS wat aftastte wat de intenties waren van de blauw-zwarten. Na ongeveer 11 minuten werd een veel belovende aanval van de thuisploeg afgebroken door een overtreding op zo’n 30 meter van het doel. Arensman ging achter deze bal staan en besloot in één keer snoeihard uit te halen. Via de binnenkant van de paal verdwijnt het leer, achter de verbouwereerde Spartaanse doelman. Nog geen 2 minuten later komt SNS op een 2-0 voorsprong. Van Gurp wordt op de rand van de zestien ingespeeld, is vervolgens met een snelle beweging zijn directe tegenstander voorbij en laat met een schuiver SNS voor de tweede maal deze middag juichen. Na deze uitstekende openingsfase van SNS zakte het niveau wat terug. De Jonge Spartaan mocht wat meer komen en enkele slordigheden achterin zorgden ervoor dat ook de gasten nog een paar mogelijkheden kregen voor de rust. Hier werd echter niet goed mee omgesprongen, zodat er met een 2-0 voorsprong gerust ging worden.

Na de rust liet SNS zich direct verrassen door een fel startend DJS. Slordig balverlies op het middenveld en vervolgens niet scherp verdedigen, zorgden ervoor dat de spits van DJS alleen voor doelman van Asperen kon verschijnen. Met een laag geplaatst schot liet hij de doelman kansloos. Toch was SNS door deze tegentreffer niet van de leg. En kwam het antwoord enkele minuten later. Een pass van achteruit wordt door de Spartaanse defensie volledig verkeerd beoordeeld. Arensman gebruik vervolgens goed zijn sterke lichaam en kan SNS redelijk gemakkelijk aan een 3-1 voorsprong helpen. De wedstrijd lijkt dan gespeeld, maar in de 60e minuut kan DJS opnieuw gaan geloven in een goede afloop. Het is namelijk Robbert Melaard die de rode kaart ontvangt van de scheidsrechter. Een harde actie wordt door een ieder waargenomen als natrappen. Dit was echter niet de intentie van Melaard. Toch kan de scheidsrechter niets kwalijk genomen worden bij deze besluitvorming. De Jonge Spartaan kan dit overtal niet uitdrukken in kansen. In de 72e minuut is het Bruggeman die de wedstrijd definitief in het slot gooit. Een tekorte terugspeelbal wordt door hem opgepikt, hij omspeeld de doelman en bepaald hiermee de 4-1 eindstand.

SNS heeft zich in deze wedstrijd weer van zijn goede kant laten zien. Er werd in de eerste helft redelijk tot goed gevoetbald en ook heel belangrijk er werd keihard geknokt. Zelfs met een man minder hielt men prima stand. Volgende gaan de mannen van trainer Sanha op bezoek bij de andere ploeg uit Menheerse. Om 14.30 is de aftrap tussen Flakkee en SNS.