december 1, 2014 0 Wedstrijdverslag SNS 1

V.V. Goudswaardse Boys 1 – V.V. SNS 1 2-2 (1-1)

Doelpunten: 0-1 Paul Looij
1-2 Brent Melaard

Opstelling: Jan van Asperen, Henrik Braber(Ronnie Maliepaard), Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Jodrik ter Haar, Martin Huizer, Ries van den Boogert ,Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Brent Melaard, Paul Looij(Robbert Melaard)

In de 11e speelronde van het seizoen staat voor SNS de uitwedstrijd bij Goudswaardse Boys op het programma. Goudswaardse Boys staat bekend als een taaie tegenstander. Ook dit seizoen hebben verschillende Flakkeese clubs het hier heel lastig gehad. SNS moet dus aan de bak, om de volle drie punten mee naar Stad te nemen. Vandaag zal blijken dat goed voetbal niet altijd een garantie is voor succes. Een al eeuwen oude voetbalwet luidt: “ als je hem zelf niet scoort, krijg je hem altijd een keer tegen”. En dat ook de leidsmannen hier een grote rol in kunnen spelen, is een ieder bekend. Deze factoren zouden zorgen voor een verrassende voetbalmiddag.

De contrasten waren groot vandaag. Met een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt, moest SNS aantreden op een veld waar veel te veel zand op gegooid was en een strandtent naast het veld dan ook niet misstaan had. Binnen 5 minuten krijgt SNS al twee dotten van kansen. Eerst is het Melaard die profiteert van het uitglijden van de doelman, maar zijn inzet tegen de buitenkant van de paal ziet eindigen. Vervolgens is het van Gurp die na een mooie actie vrijstaat voor de keeper, maar deze red attent. Na amper 20 minuten spelen is daar de verdiende openingstreffer. Een mooie aanval waar de hele SNS voorhoede bij betrokken was, eindigt bij Looij die beheerst binnen schiet. Goudswaardse Boys heeft tot nog toe geen kans gecreëerd. Halverwege de eerste helft lijkt SNS op een 0-2 voorsprong te komen. Een prachtige aanval, met als hoofdrol spelers Looij, Huizer en van Gurp, wordt door laatst genoemde keurig afgemaakt. Echter de grensrechter die zo gemeen is, als gemeen wezen kan, besluit om zijn vlag in de lucht te steken. De scheidsrechter volgt het vlagsignaal op, terwijl buitenspel in deze aanval niet eens aan de orde was. Zo wordt SNS een zuiver doelpunt door de neus geboord. Vlak voor de rust krijgt SNS als resultaat hiervan het deksel op de neus. Een lange bal van achteruit komt tussen de uitkomende van Asperen en van Zielst terecht, de spits pikt de bal handig op en schuift de bal in het lege doel. Hierna volgt direct het rust signaal.

Na de rust trekt SNS weer ten strijde en dwingt het Goudswaard terug op eigen helft. Na een aantal mogelijkheden heeft men in de 58e minuut eindelijk succes. Een steekbal van, vd Boogert bereikt Melaard, die knap afrond. In het vervolg van de tweede helft is het SNS wat de mogelijkheden krijgt en Goudswaard dat probeert met lange ballen haar aanvallers te bereiken. De verdediging onder leiding van Vroegindeweij en van Zielst geeft echter geen krimp. Echter zoals al de hele wedstrijd verzuimd SNS, de wedstrijd te beslissen en vooral zichzelf te belonen voor het goede spel. In de 84e minuut scoort Goudswaard de onverdiende gelijkmaker. De rappe vleugelaanvaller wordt alleen voor van Asperen gezet, die geen kans heeft. In de 89e minuut denkt SNS toch nog de verdiende drie punten mee naar Stad te nemen. Een mooie lob van de ingevallen Robbert Melaard, stuit via de lat terug het veld in. Deze inzet had een beter lot verdiend. Hierna gebeurt er niet veel meer en eindigt deze overigens sportieve wedstrijd in een gelijkspel.

Ondanks deze teleurstelling kan SNS met een goed gevoel toewerken naar de confrontatie met koploper Rockanje. Er werd goed gevoetbald en de passie en strijd was tot de laatste minuut aanwezig. Volgende week kan trainer Sanha weer beschikken over Robbin Arensman die men een aantal weken moest missen. Het zal een lastige wedstrijd worden volgende week, maar de Stadse messen zullen van de week weer worden geslepen. Om 14.30 is de aftrap aan de Vrouwtjesweg. Er wordt weer gerekend op het trouwe SNS publiek. Tot volgende week!