De Jonge Spartaan 1 – V.V. SNS 1 0-3 (0-0)

Doelpunten: 0-1 Paul Looij
0-2 Robbert Melaard
0-3 Arjan van Gurp

Opstelling: Jan van Asperen, Jodrik Ter Haar, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Henrik Braber, Arjan van Gurp, Martin Huizer, Ries van den Boogert, Brent Melaard, Jaimy van Rumpt, Paul Looij(Robbert Melaard)

De ijzig koude wind, maakte het zo dat het in grote getale opgekomen publiek zich samenvoegde voor de kantine, waar men grotendeels uit de wind kon staan. Vandaag waren het de nummers 3 en 4 van de competitie die elkaar troffen in Middelharnis. SNS staat op dit moment drie punten boven DJS en kon dit gat vergroten naar zes punten. DJS daarentegen kon op gelijke hoogte komen met SNS en heeft dan ook al zijn pijlers op deze wedstrijd gericht. Beide ploegen boekten vorige week hun eerste overwinning van 2015 en wilden dit graag een goed gevolg geven.

In de eerste twintig minuten liet SNS zich iets wat terug dringen op eigenhelft. De Jonge Spartaan startte zoals verwacht fel aan de wedstrijd en probeerde SNS al vroeg onder druk te zetten. Het leverde een aantal schotkansen op, maar grote kansen konden niet genoteerd worden. De resterende 25 minuten waren gelijk opgaand zonder dat er voor één van beide ploegen echt een open kans ontstond. Een toch wat bloedeloze eerste helft voor het publiek en voor alsnog zeker geen wedstrijd waar men het warm van krijgt.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat er een stapje bovenop gedaan moest worden, om zo de drie punten mee naar Stad te nemen. Deze intentie was na rust gelijk zichtbaar. Het was nu DJS wat terug moest en SNS dat met veel druk naar voren voetbalde. Dit leverde na een kwartier de openingstreffer op. Een prachtig opgezette aanval via Braber en van Gurp, waarbij laatstgenoemde een puike voorzet aflevert die op fraaie wijze door Looij bij de eerste paal wordt binnengekopt. In de 75e minuut wordt de wedstrijd beslist en dit gebeurt op bijzondere wijze. Eerst moet doelpuntenmaker Looij het veld ruimen voor Robbert Melaard. Tegelijkertijd blijkt dat doelman Postema van DJS niet verder kan en wordt vervanger door de Koning. Deze moet bij zijn eerste balcontact gelijk een uittrap nemen en schiet de bal zeer ongelukkig in de voeten van Brent Melaard. Hij legt de bal breed op Robbert Melaard, die in één keer uithaalt en tot ieders verbazing de bal door de handen van de keeper ziet glippen en zo SNS op een 0-2 voorsprong zet. Mooi voor SNS, maar zeer vervelend voor de keeper van DJS, want zoiets gun je niemand. De wedstrijd lijkt hierna gespeeld. Al moet van Asperen nog een keer reddend optreden, als een geplaatst schot van Klem in de bovenhoek dreigt te vliegen. Vlak voor tijd beslist van Gurp de wedstrijd definitief. Hij passeert op snelheid zijn directe tegenstander en rond vervolgens mooi af in de korte hoek.

Zo sluit SNS ook deze uitwedstrijd winnend af en speelt het volgende week weer eens thuis tegen Bernisse. Weer een kraker, want dit is een wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 van de competitie. Wij rekenen weer op de steun van het trouwe SNS publiek. Tot volgende week.