SNS speelt nacompetitie na overwinning op Nieuwenhoorn

Zaterdag 3 mei 2014

V.V. SNS 1 – V.V. Nieuwenhoorn  2-1 (0-0)

Doelpunten:      1-0 Robbin Arensman , 2-1 Henrik Braber

Opstelling: Jan van Asperen, Willem Braber, Robbin Arensman, Paul Looij, Gerben de Jong (Bernd-Jan Vogelaar), Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Ries van den Boogert, Henrik Braber, Jaimy van Rumpt, Robbert Melaard (Sjoerd Koppenaal),

SNS kon zich vandaag met een overwinning verzekeren van nacompetitievoetbal. Dit moest gebeuren tegen de kampioen van 4F Nieuwenhoorn. In de uitwedstrijd verraste SNS vriend en vijand door een zwaarbevochten 1-2 overwinning uit het vuur te slepen. Nieuwenhoorn kon vandaag vrijuit voetballen en SNS moest het doen zonder de geschorste Vroegindeweij en de geblesseerden Smit, Melaard en Bruggeman.

Het onderhoudsteam van SNS heeft dit seizoen al vele complimenten gehad over de kwaliteit van de grasmat. En ook vanmiddag lag het veld er weer als een biljartlaken bij.  In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurt er vrij weinig. SNS staat goed georganiseerd en geeft geen kans weg. Na ruim twintig minuten voetballen is er de eerste grote kans van de wedstrijd.  Van Rumpt zet van Gurp met een prachtige pass alleen voor de keeper. Deze haalt in één keer uit, maar ziet zijn harde schot helaas naast gaan. Nieuwenhoorn is af en toe wat dreigend uit dode spelmomenten. Maar echte uitgespeelde kansen zijn er niet voor de bezoekers. SNS krijgt voor de rust nog één uitgespeelde mogelijkheid. Van Rumpt kan na een goede actie, door richting het doel van Nieuwenhoorn. Hij speelt de bal vervolgens breed op Melaard, deze kan de bal net niet voldoende controleren en ook deze aanval levert geen doelpunt op.

Na de rust is er hetzelfde spelbeeld te zien, met wederom een eerste kwartier waarin vrij weinig gebeurt. In de 60e minuut kan van Rumpt, die zich knap vrijspeelt in de zestien alleen door op de doelman van Nieuwenhoorn. Echter op het moment dat hij wil uithalen, wordt hij door een verdediger ten val gebracht en de scheidsrechter de bal terecht op de stip legt. Het is Robbin Arensman die mag aanleggen vanaf 11 meter. Hij doet dit feilloos en zet SNS op een 1-0 voorsprong. Lang kan SNS niet genieten van deze voorsprong want 7 minuten later is het alweer 1-1. Een splijtende pass, wordt door een Nieuwenhoornse aanvaller al dan niet met de hand meegenomen en schuift de bal langs de uitkomende van Asperen. Het antwoord van SNS laat nog minder snel op zich wachten dan dat van Nieuwenhoorn. In de 69e minuut is het Henrik Braber die SNS na een werkelijk prachtige aanval op 2-1 zet. Het is eerst aanvoerder Marijn Arensman die Melaard inspeelt, deze geeft de bal goed mee op links aan van Rumpt, die vervolgens Henrik Braber op zijn wenken bedient en de bal tegen de touwen schiet. Na de 2-1 is het Nieuwenhoorn wat meer druk gaat zetten en een extra middenvelder doorschuift in de spits. Mede dankzij een paar keer goed handelend optreden van, van Asperen in het slot van de wedstrijd, pakt SNS drie dik verdiende punten. Vlak voor tijd had het zelfs nog 3-1 kunnen worden, maar de ingevallen Koppenaal had alleen voor de keeper iets teveel tijd nodig.

Een knappe overwinning van de ploeg van Trainer Dabak, die voor de tweede maal dit seizoen Nieuwenhoorn weet te verslaan. En behalve dat SNS zich nu kan opmaken voor de nacompetitie stijgt het door het gelijke spel van SCO’63 naar de 2e plaats in de competitie. Volgende week wacht in de laatste speelronde Zwartewaal. Toch zal er al met een schuin oog gekeken worden naar de eerste ronde van de nacompetitie. Op 17 mei wacht eerst een uitwedstrijd bij LMO, waarna een week later de Rotterdamers op bezoek komen in Stad aan ’t Haringvliet.