december 7, 2014 0 Wedstrijdverslag SNS 1

SNS Rockanje
V.V. SNS 1 – V.V. Rockanje 1 0-3 (0-1)

Doelpunten:

Opstelling: Jan van Asperen, Jodrik ter Haar(Ronnie Maliepaard), Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Henrik Braber, Ries van den Boogert, Martin Huizer(Robbin Arensman), Marijn Arensman, Arjan van Gurp, Brent Melaard, Paul Looij(Robbert Melaard.)

In de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop stond de belangrijke wedstrijd met Rockanje op het programma. Rockanje doet het uitstekend en staat op de eerste plaats, met 2 punten voorsprong op SNS. Een overwinning zou betekenen dat het door blessures geplaagde SNS, de koppositie van Rockanje over zou nemen.

Op een zwaar veld werd om 14.30 onder leiding van scheidsrechter de Leeuw afgetrapt. In het eerste half uur is het een gelijk opgaande wedstrijd. Aan SNS-zijde is het van Gurp die na een goede actie de doelman van Rockanje op zijn weg vindt. En aan de andere kant is het van Asperen die attent reageert op een inzet van één van de snelle vleugelaanvallers. Na een half voetballen is het Rockanje dat op voorsprong komt. Een aanvaller van Rockanje is feller op de bal, dan de Stadse defensie en kan hierdoor alleen op doelman van Asperen af. Dit is voor hem geen enkel probleem en rond knap af. In het laatste kwartier voor rust is het SNS wat een doelpunt verdiend. Rockanje wordt teruggedrongen op eigen helft en komt er niet meer uit. Eerst is het Huizer die een uitstekende mogelijkheid krijgt om de stand weer gelijk te trekken. Echter de kracht in het schot ontbreekt. Een paar minuten later is het Looij die zijn schot langs de verkeerde kant van de paal ziet gaan. In de laatste paar minuten voor rust krijg SNS nog een aantal corners, maar de bal wil er niet in.

Na de rust hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Rockanje speelt constant de lange bal op de boomlange spits die de bal probeert door te koppen naar één van zijn medeaanvallers. SNS probeert de druk erop te houden, om de gelijkmaker te forceren. In de 55e minuut kopt de ingevallen Robbin Arensman een voorzet van, van Gurp maar rakelings over. Nog geen 5 minuten later valt de
0-2. De linker aanvaller gaat Ter Haar op snelheid voorbij en zijn voorzet wordt door zijn collega knap afgerond. Toch blijft SNS strijden en gelooft het nog in een goede afloop. In de 65e minuut krijgt Braber een levensgrote kans op 1-2, oog in oog met de doelman van Rockanje schiet hij hoog over. Een kwartier voor tijd maakt Rockanje uit een tegenaanval 0-3 en is het verzet gebroken. Grote kansen weet SNS niet meer te creëren en zo moet de eerste nederlaag van het seizoen geïncasseerd worden.

Een teleurstellende middag voor SNS, waar het zeker gezien de grote kansen in de eerste helft en de geleverde strijd meer verdiend had dan deze 0-3 nederlaag. Trainer Sanha was daarom ook tevreden over het spel vandaag en dit zal meegenomen worden in de voorbereiding voor de lastige uitwedstrijd tegen Melissant. De aftrap in Melissant is om 14.30.