november 24, 2014 0 Wedstrijdverslag SNS 1

V.V. SNS 1 – V.V. Stellendam 1 4-2 (1-0)

2-1 Ries van den Boogert
3-1 Brent Melaard
4-2 Arjan van Gurp

Opstelling: Jan van Asperen, Jodrik ter Haar, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Henrik Braber, Ries van den Boogert, Martin Huizer, Marijn Arensman(Ronnie Maliepaard), Arjan van Gurp, Brent Melaard, Paul Looij(Bernd-Jan Vogelaar)

Na het vrije weekend van vorige week stond vandaag de lastige thuiswedstrijd met Stellendam op het programma. Stellendam blijkt ieder jaar weer een lastig te bestrijden tegenstander voor SNS. Vorig jaar werd er thuis maar net met 1-0 gewonnen en uit ging men met 2-0 de bietenbrug op. Naar de ranglijst kijkend valt Stellendam met een tiende plaats wat tegen. SNS handhaaft zich voorlopig nog steeds knap in de top drie en wil deze positie vandaag weer versterken.

De openingsfase van de wedstrijd is veel belovend. Gelijk vanaf de aftrap wordt Melaard in stelling gebracht. Oog in oog met de keeper besluit hij echter om de bal breed te leggen op Braber. Deze was nog niet ver genoeg meegelopen, waardoor de bal gemakkelijk weggewerkt kan worden. Zelf schieten was een betere optie geweest. Aan de andere kant wordt ook Stellendam meteen gevaarlijk. Breederveld staat passeert zijn tegenstander en probeert van Asperen te verschalken met een stift. Deze weet er net zijn hand tegen te krijgen en voorkomt hiermee een zeker lijkend doelpunt. In het halfuur hierna gebeurt er niet veel bijzonders. Beide ploegen zijn zo af en toe wat dreigend uit dode spelsituaties, maar tot echter grote kansen leidt dit niet. Na 38 minuten wordt dan toch het eerste doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Ter Haar zet prachtig voor vanaf rechts en de bal wordt door van den Boogert tegendraads in de verre hoek binnengekopt. 1-0 is gelijk ook de ruststand.
DSC03779 (Medium)
Na de rust is er hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft. Weinig kansen aan beide kanten, maar toch SNS met de meeste dreiging naar voren. In de 64e minuut maakt Stellendam uit het niets de 1-1. Een voorzet vanaf de rechtse kant, wordt door een SNS verdediger ongelukkig in zijn eigen doel gewerkt. Dit is een flinke tegenvaller voor de thuisploeg, wat nu weer op zoek moet naar een treffer. Dit doelpunt laat ruim tien minuten op zich wachten, maar in de 77e minuut is het dan eindelijk raak. Een vrije trap van, van Zielst komt terecht bij van den Boogert, deze controleert de bal met de borst, maar glijdt vervolgens weg. Met een uiterste kracht inspanning weet hij de bal al liggend achter de Stellendamse goalie te werken. In de 85e minuut lijkt Melaard de wedstrijd te beslissen. Van Gurp zet na een knappe actie goed voor en Melaard schiet de bal overtuigend in de verre hoek. Toch komt Stelledam nog terug. In de 89e minuut wordt een 1 op 1 situatie met van Asperen knap afgemaakt. Niet veel later maakt van Gurp aan alle spanning een einde. Hij dribbelt vanaf eigenhelft richting het doel en besluit van buiten de zestien eens uit te halen. De keeper heeft ging kans 4-2 voor SNS.
DSC03832 (Medium)
SNS blijft met deze overwinning meedraaien in de top drie van de rangschikking. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd met Goudswaardse Boys. De aftrap in Goudswaard is om 14.30!